AcasăȘTIRI EXTERNEPentagonul ridică alerta la roșu. Rusia își intensifică activitatea în Europa de...

Pentagonul ridică alerta la roșu. Rusia își intensifică activitatea în Europa de Est

Pentagonul ridică alerta la roșu. Rusia își intensifică activitatea în Europa de Est

Pentagonul este în stare de alertă, după ce a constatat o creștere a activităților Rusiei în Europa de Est şi Arctica, săptămâna aceasta, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru tânăra administrație Biden, au declarat oficiali militari.

Comandamentul forțelor SUA din Europa și-a ridicat statutul de alertă la cel mai înalt nivel după reluarea luptelor dintre separatiștii susținuți de ruși și soldații ucraineni în regiunea Donețk din estul Ucrainei, marcând sfârșitul unui încetări a focului din iunie 2020, și după ce forțele ruse au început să consolideze echipamente militare de-a lungul frontierei.

În același timp, avioanele NATO au intervenit de zece ori numai în ziua de luni pentru a intercepta un număr neobișnuit de mare de zboruri rusești de avioane de vânătoare și bombardiere în apropierea spațiului aerian aliat.

Și, săptămâna trecută, trei submarine rusești purtătoare de rachete au străpuns împreună gheața Arcticii, o nouă demonstrație de forță într-o regiune în care forțele americane întâmpină dificultăți să ajungă, scrie Politico.

Reafirmarea puterii Moscovei la scară globală

Generalul Glen VanHerck, șeful Comandamentului Nordic al SUA, care este responsabil pentru apărarea internă a țării, a recunoscut recenta creștere a agresiunii rusești, subliniind eforturile Moscovei de a „reafirma influența sa pe o scenă globală”.

În special, interceptările aeriene rusești de astăzi sunt mai „complexe” decât în ​​trecut, a spus VanHerck, menționând că operațiunile implică adesea mai multe puncte de acces și mai multe aeronave care stau în zonă mai mult timp.

Creșterea recentă a activității Rusiei prezintă o nouă provocare de politică externă pentru noua administrațiea lui Joe Biden, chiar dacă președintele s-a angajat să aibă o linie mai dură cu Vladimir Putin decât a făcut-o Donald Trump,a cărui relație cu președintele rus a dus la acuzații că a fost „moale” cu Moscova.

Președintele Joe Biden și-a semnalat deja poziția mai dură, caracterizându-l pe Putin drept „ucigaș”. De asemenea, Biden a aprobat recent un ajutor militar suplimentar, în valoare de 125 de milioane de dolari, Ucrainei .

Biden are o lungă istorie în susținerea sprijinului pentru Ucraina, în special după ce Rusia a invadat Crimeea în 2014. În calitate de vicepreședinte și principalul emisar al administrației Obama la Kiev, Biden a vizitat țara de șase ori și a petrecut ore întregi la telefon cu liderii săi.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
585 afisari

6 COMENTARII

  1. Ca un propagandist jegos ce te afli,scuipat de EVZ Nationalului. ai „uitat ” sa spui despre milionul de dolari pe care senilul il oferea mita pentru inlocuirea procurorului general al Ucrainei si despre magariile lui Biden beizadeaua si Victoria Nuland in aceeasi Ucraina.Rusia isi intensifica activitatea in Est iar Pentagonul doarme ca un mielusel.Esti vrednic de scarba.

  2. Democrații au facut mereu razboaie in Europa. Asta va fi un altul, in care România va fi o victima colaterală. Din păcate tinerii de azi se vor epila si pensa, nu vor pune mana pe arme sa isi apere țara. Se caută rezerviști cu salarii atractive, protecția civilă caută clădiri sa le rechiziționeze conform LEGE nr.132 din 15 iulie 1997. Oare de ce? La Măcin se construiește un pod peste Dunăre ce are rezistenta calculata la utilaje peste 100 de tone, vb de tancuri. Si sunt multe atentionari ca foarte curând vom avea război in aceasta parte de Europa

  3. ce naiba Putin ăsta nu stie ca Rusia nu are voie asa ceva ? Trebuie sa stea linistit acasa la el in Rusia .
    Doar americanii au voie sa se extinda peste toata Europa de est si nu numai . . Clar? Asa ca….
    PS intrebare. Oare ce ar zice americanii daca Rusia si-ar face baze militare in Cuba sau Venezuela? ha? ar urla din rasputeri ca rusii nu au voie ! ha!ha!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger