AcasăȘTIRI EXTERNEPentagonul interzice drapelul LGBT în armată. Reacția lui Joe Biden

Pentagonul interzice drapelul LGBT în armată. Reacția lui Joe Biden

Pentagonul interzice drapelul LGBT în armată. Reacția lui Joe Biden

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a confirmat că armata Statelor Unite va continua să interzică steagul curcubeu, un simbol al comunității LGBT +, la bazele sale militare și în sediile sale. 

Kirby a precizat că această regulă „ nu reflectă în niciun fel respectul și admirația pe care o avem pentru toți angajații noștri LGBTQ +, indiferent dacă poartă sau nu uniformă”.

Dacă Pentagonul reamintește această regulă, acest lucru se datorează faptului că Departamentul de Stat a anunțat recent că permite tuturor clădirilor diplomatice din Statele Unite să arboreze steagul LGBT + pe același catarg cu steagul național, în luna iunie, luna paradelor „pride”.

Mai mult decât atât, în iulie 2020, candidatul de atunci Joe Biden a susținut că, dacă va intra în Casa Albă, va autoriza arborarea drapelului LGBT+ la bazele militare. La acea vreme, Biden reacționa la o recentă interzicere a tuturor drapelurilor neoficiale de către militari.

Drapelul confederat este cel vizat

Regula în cauză nu are ca obiectiv principal interzicerea drapelului curcubeu, care este de fapt o „victimă colaterală” a unei interziceri ce ține de corectitudinea politică: ea viza în mod specific drapelul confederat american, asociat cu sudul sclavist în timpul războiului de secesiune. Un steag sudist care era în mod curent afișat de către militari în camere sau în cartierele militare.

În jurul cozii cu președintele

În timp ce mișcarea „anti-rasistă” ca reacție la moartea afro-americanului George Floyd era în plină desfășurare, Pentagonul se îndrepta și împotriva lui Donald Trump, care, la rândul său, și-a arătat sprijinul pentru steagul confederat, scrie Slate.

La acea vreme, militanții LGBT+ din armată erau îngriorați de faptul că interdicția acoperă, de asemenea, steagul curcubeu, denunțând un pas înapoi.

Armata SUA își sărbătorește oficial membrii LGBT + de la abandonarea politicii „Don’t ask, don’t tell”, în 2011, care impunea să nu solicite recruților orientarea lor sexuală, interzicându-le în același timp să își dezvăluie homosexualitatea.

O opinie împărtășită de Joe Biden, care a postat pe Twitter că, dacă alungarea drapelului confederat ar fi trebuit făcută cu mult timp în urmă, „ alungarea drapelului LGBTQ – un simbol al diversității și incluziunii – este incontestabil o greșeală. Pentagonul ar trebui să se asigure că este autorizat, sau în calitate de președinte o voi face eu”. Armata nu este încă de această părere.

author avatar
Tudor Borcea
923 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger