AcasăȘTIRI EXTERNEPentagonul îi arată pisica Turciei, cea mai fermă condamnare. Erdogan sfidează Casa...

Pentagonul îi arată pisica Turciei, cea mai fermă condamnare. Erdogan sfidează Casa Albă: „Este doar începutul”

Pentagonul îi arată pisica Turciei, cea mai fermă condamnare. Erdogan sfidează Casa Albă: „Este doar începutul” / Foto: Faccebook

Atacurile aeriene turcești din nordul Siriei au amenințat siguranța personalului militar american, iar escaladarea situației a pus în pericol ani de progres în combatera grupării teroriste Stat Islamic, a acuzat, miercuri, Pentagonul.

Comentariile Pentagonului reprezintă cea mai fermă condamnare din partea Statelor Unite până în prezent a operațiunilor aeriene desfășurate de Turcia, membră NATO, în ultimele zile, împotriva unei miliții kurde din nordul Siriei.

Erdogan: „Este doar începutul”

„Recentele lovituri aeriene din Siria au amenințat în mod direct siguranța personalului american care lucrează în Siria cu partenerii locali pentru a învinge ISIS și pentru a menține în custodie peste zece mii de deținuți” ai grupării islamiste, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Pat Ryder, într-un comunicat.

Ryder a precizat că escaladarea situației amenință progresele înregistrate în lupta împotriva militanților Statului Islamic în regiune. El a adăugat că SUA recunosc „preocupările legitime ale Turciei în materie de securitate”, informează U.S.News.

„Este necesară o dezescaladare imediată pentru a menține concentrarea asupra misiunii de înfrângere a ISIS și pentru a asigura siguranța și securitatea personalului de pe teren angajat în misiunea de înfrângere a islamiștilor”, a adăugat Ryder.

SUA au aproximativ 900 de soldați în Siria, în principal în nord-estul țării, care colaborează cu Forțele Democratice Siriene (FDS), conduse de luptătorii kurzi din cadrul YPG, pentru a lupta împotriva rămășițelor Statului Islamic.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că operațiunile aeriene ale Turciei sunt doar începutul și că va lansa o operațiune terestră atunci când va fi oportun, după o escaladare a loviturilor de represalii.

Ankara a lansat operațiuni aeriene la sfârșitul săptămânii trecute, ca represalii la un atentat cu bombă comis la Istanbul, soldat cu șase morți, și pe care l-a atribuit YPG. Nimeni nu a revendicat responsabilitatea, iar PKK și YPG au negat implicarea.

Turcia a lansat anterior incursiuni militare în Siria împotriva miliției kurde YPG, pe care o consideră o aripă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan , scos în afara legii, pe care Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană îl desemnează drept grup terorist.

Nu este prima dată când operațiunile Turciei din nordul Siriei amenință personalul american. În 2019, trupele americane aflate în zonă au fost ținta unor tiruri de artilerie de pe poziții turcești, în timp ce Turcia desfășura o ofensivă împotriva milițiilor kurde aliate cu SUA la acea vreme.

Turcia a continuat miercuri să vizeze pozițiile luptătorilor kurzi din nordul Siriei, afirmând că este „mai hotărâtă ca niciodată” să își protejeze granița sudică.

„Determinarea noastră de a ne proteja toate frontierele noastre sudice (…) cu o zonă de securitate este astăzi mai puternică ca niciodată”, a avertizat din nou, miercuri, Erdogan.

Turcia a lansat duminică operațiunea Claw Sword, intensificând raidurile aeriene și tirurile de artilerie împotriva pozițiilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și ale Unităților de Protecție a Poporului (YPG).

Guvernul turc acuză aceste două mișcări – care au negat – că au comanditat atentatul care a făcut șase morți și 81 de răniți la 13 noiembrie la Istanbul.

author avatar
Tudor Borcea
671 afisari

4 COMENTARII

  1. CINE A INVENTAT STATUL ISLAMIC ?,CINE A INARMAT ?,CINE A ASIGURAT MUNITIA SI ECHIPAMENTELE STATULUI ISLAMIC ?,CINE A INVENTAT TERORISMUL CA SCUZA A AMESTECURILOR IN TREBURILE INTERNE A STATELOR DIN ORIENTUL MIJLOCIU ?.
    CE COADA DE TOPOR AU FOLOSIT AMERICANII IN CONFLICTELE GENERATE IN GOLF ?,KURZII !.
    CINE A IMPARTIT KURDISTANUL IN 3 ? ,UK SI FRANTA -PUTERILE GARANTE !!, KURZI IN TURCIA ,KURZII DIN IRAK ,KURZII DIN IRAN !.
    LA SFARSITULUI PRIMULUI RAZBOI MONDIAL AU DISPARUT :IMPERIUL OTOMAN ;IMPERIUL TARST ;IMPERIUL AUSTRO-UNGAR;IMPERIUL GERMAN ,GRANITELE STABILITE ALEATORIU LA TRATATELE DE PACE AU GENERAT SI INCA GENEREAZA CONFLICTE.
    TURCIA CA TARA NATO ESTE CALCAIUL LUI AHILE PENTRU INTREAGA ALIANTA !,1 MILION DE SOLDATI TURCI ! SI ARMAMENTUL TURCIEI DE AZI ECHIVALEAZA CAT RESTUL TARILOR DIN ALIANTA NATO !,PENTAGONUL ISI TRAGE PRESUL DE SUB PICIOARE !.
    CE PUI IN LOCUL TURCIEI ?,ODATA CU IESIREA TURCIEI DIN NATO !,AMERICA NU MAI ARE CE CAUTA IN ORIENTUL MIJLOCIU !, CINE RAMANE FARA UN SPRIJIN IMEDIAT IN ZONA ?,ISRAELUL !,CARE TOT TIMPUL A MANEVRAT ALATURI DE SUA IN CONFLICTELE GENERATE !. CINE V-A DA INAPOI IN DISPUTA ?,SIGUR PENTAGONUL -SUA !, TURCIA NU ARE DECAT O SINGURA CALE ASA CA NU ARE DE ALES.

  2. Cuvantul BARIL DE PETROL….BPD….in Irak sunt 2milioane BPD adica 200milioane de dolari zilnic de furat.Cuvantul Ciordeala va spune ceva???…..CIORDI-STAN…TZPTZARAP-ISTAN….de acolo e problema
    Din 2001 s-au furat peste 5TRILIOANE din petrol…aia e partea vizibila…ca s-au furat si alte chestii

  3. Sa va mai povestesc ceva despre mine: Ai mei s-au despartit cand eram destul de mic. Tata aducea femei acasa cu care se culca si cred ca avea un soi de depresie caci pana la 16 ani ai mei, nu consumase alcool, dar dupa despartire se imbata foarte rau. Intr-o seara pe la 22:00 a venit cel mai beat de pana atunci. Abia se tinea pe picoare. A vrut sa faca dus si m-a pus sa-l ajut. Se dezbraca, eu il sustineam, l-am ajutat la pantaloni si chiloti (e super senzatie sa dai jos chilotii de pe tatal tau). Nu avea cariciul sculat dar capul era belit, avea putin par si in rest foarte putin pe corp. Se pune in cada, da drmul la dus, pune gel de dus pe burete si de la apa calda adoarme. Vazand asta, am zis ca e cazul sa profit putin, am luat buretele si am inceput sa il spal. Ii puneam usor degetul pe carici cand il spalam, el nu dadea semne ca se trezeste, asa ca am inceput sa il spal cu mana fara burete.
    M-am plimbat cu mana pe carici, gaura, boase. Nu i se sculase dar eu eram f f horny. L-am clatit usor, el sforaia incet. M-am aplecar si l-am supt usor, lins la boase, gaura cat imi permitea pozitia etc. Nu s-a trezit, am facut asta cam 10 minute, mi-am scos apoi puta si m-am frecat pana am terminat iar in acest timp i-am tinut cariciul in gura.
    L-am mutat in pat, timp in care s-a trezit putin. L-am mutat dezbracat si l-am culcat pe o parte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger