AcasăȘTIRI EXTERNEPentagonul a oprit livrările de avioane de luptă F-35, după ce a...

Pentagonul a oprit livrările de avioane de luptă F-35, după ce a descoperit o componentă fabricată în China

f 35Pentagonul a oprit livrările de avioane de luptă F-35, după ce a descoperit o componentă fabricată în China

Pentagonul spune că oprește temporar livrările de aeronave F-35 ale Lockheed Martin Corp după ce a aflat de la producător că un aliaj fabricat în China se află într-o componentă a avionului de luptă, încălcând regulile federale de achiziție.

Pentagonul a spus că un magnet care conține aliajul folosit în parte din pachetul de energie integrat nu a reprezentat nicio problemă de securitate.

Un magnet din componența avionul conține aliaj chinezesc

„Am confirmat că magnetul nu transmite informații și nu dăunează integrității aeronavei și nu există riscuri de performanță, calitate, siguranță sau securitate asociate cu această problemă, iar operațiunile de zbor pentru flota de F-35 în serviciu vor continua în mod normal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Apărare, Russ Goemaere.

Pentagonul a spus că Lockheed Martin a găsit deja o sursă alternativă de aliaj pentru livrări viitoare. Compania a raportat în mod voluntar nerespectarea, iar o revizuire este în curs de stabilire a modului cum s-a întâmplat asta.

F-35, unul dintre cele mai scumpe avioane de luptă

Pentagonul nu a dezvăluit câte livrări de avioane sunt acum întârziate sau câte au avut aliajul chinezesc. Compania este programată să livreze până la 153 de avioane de luptă F-35 în 2022. Până acum au fost livrate 88, potrivit bloomberg.com.

F-35 este unul dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume. SUA operează sute de avioane, care vin în trei configurații, F-35A convenționale pentru decolare și aterizare, pilotate de Forțele Aeriene; F-35B ale Marinei, care pot ateriza pe verticală; și F-35C, configurat pentru operațiuni cu portavion.

author avatar
Andreea Vlad
702 afisari

3 COMENTARII

  1. Se pare ca habar nu au din ce e facut avionul. Au inceput sa descopere, mai bine mai tarziu decat niciodata. Dar de ce au cautat acum?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger