AcasăȘTIRI EXTERNEPelerinajele în Israel, suspendate! Veste de la Patriarhia Română. Cum se întorc...

Pelerinajele în Israel, suspendate! Veste de la Patriarhia Română. Cum se întorc credincioşii acasă

Credinciosii se roaga la manastirea Nicula, de Sfanta Maria (foto: provincianews.ro)

Peste 1.600 de pelerini români se aflau în Israel când a început războiul. După atacurile Hamas, Patriarhia Română a aunţat că suspendă temporar pelerinajele în Țara Sfântă.

Jumătate dintre români au reuşit să se întoarcă acasă, iar Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a anunțat că pelerinii aflați în acest moment în Israel vor reveni în România în grupuri organizate.

Spune că toţi pelerinii sunt în siguranţă

Acesta a precizat că Patriarhia Română a ținut și ține constant legătura cu ambasada română din Tel Aviv și a dat asigurări că pelerinii români sunt în siguranță.

„Toți pelerinii români sunt momentan în siguranță, nu au fost incidente, o parte s-au întors astăzi, restul urmând să revină foarte curând, în grupuri organizate, în funcție de ritmul permisiunilor oferite zborurilor în acest context controlat doar de forțele de apărare ale Israelului. Nu cunosc numărul grupurilor în care sunt împărțiți cei aproape 800 de pelerini.

Doar 250 dintre aceștia au călătorit cu agenția Basilica a Patriarhiei. Ceilalți, cu alte agenții din țară, la care nu am acces.

Dintre cei 250, 200 s-au întors azi dimineață, restul de 50 urmând să se întoarcă în această seară cu o cursă Tarom”, a spus Bănescu.

Biletele de avion, decontate?

Marcel Ciolacu a lăsat de înțeles că ia în calcul un posibil ajutor financiar pentru decontarea biletelor acestora.

„Am înțeles că multe companii la care ei aveau deja bilet nu le returnează banii, ci le oferă alte călătorii, ceea ce nu mi se pare corect. O să stau de vorbă cu președintele Consiliului Concurenței și cu ministrul Transporturilor.

Nu vorbim de foarte mulți cetățeni, erau și persoane în pelerinaj. Presupun că o să discutăm de la caz la caz, în funcție de venituri și ca să acoperim aceste sume”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a mulțumit Tarom pentru că spre deosebire de alte companii nu a renunțat la aceste curse și a spus că nu este nevoie de aeronave militare pentru aducerea românilor în țară.

author avatar
Andrei Ștefan
249 afisari

1 COMENTARIU

  1. Prostimea in loc sa mearga intr un conceddiu frumos undeva se duc cu perversii de preoti la tot felul de pelerinaje sa dea cu capul in icoane de aia sint saraci ca nu au minte

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger