AcasăȘTIRI EXTERNEPremieră de la începutul pandemiei, la Mecca. Milioane de credincioși sunt vizați

Premieră de la începutul pandemiei, la Mecca. Milioane de credincioși sunt vizați

Premieră de la începutul pandemiei, la Mecca

Credincioșii vaccinați s-au putut ruga cot la cot duminică, 17 octombrie, în Marea Moschee din Mecca pentru prima dată de la începutul pandemiei Covid-19, după ridicarea distanțării sociale de către autoritățile din Arabia Saudită.

Această moschee din Mecca (vest), primul loc sfânt al Islamului, găzduia milioane de musulmani înainte ca pandemia să se răspândească la sfârșitul anului 2019. Au fost impuse mai multe restricții care limitează accesul la acest lăcaș înainte de a fi relaxate treptat în ultimele luni, în special pentru pelerinii vaccinați.

La capacitate maximă

„Marea Moschee poate (acum) să fie folosită la capacitate maximă, cu obligația ca angajații și vizitatorii să poarte în permanență o mască”, a declarat Ministerul saudit de Interne. Decizia se aplică de duminică în beneficiul persoanelor complet vaccinate împotriva coronavirusului, a adăugat ministerul.

Locurile publice, cum ar fi transportul, restaurantele sau cinematografele, vor putea funcționa, de asemenea, la capacitate maximă în toată țara, iar purtarea unei măști nu mai este obligatorie în aer liber, potrivit unui comunicat.

Semnele de pe sol care marcau distanța care trebuie respectată au fost îndepărtate în și în jurul Marii Moschei construită în jurul Kaaba. Această structură cubică neagră spre care musulmanii din întreaga lume merg să se roage în timpul Hajj, marele pelerinaj anual, rămâne însă inaccesibilă, scrie Boursorama.

Pelerinaj pe miliarde

În vremuri normale, Hajj și Umrah (micul pelerinaj) aduceau anual 12 miliarde de dolari (10,2 miliarde de euro) pe an în Arabia Saudită, care încearcă să-și diversifice economia ultra-dependentă de petrol.

Regatul din Peninsula Arabă a înregistrat oficial aproape 548.000 de cazuri de infecție cu Covid-19, inclusiv 8.760 de decese.

Guvernul a accelerat campania de vaccinare la începutul lunii august, cu scopul de a relansa turismul, de a găzdui evenimente și spectacole sportive și de a atenua restricțiile.

 

author avatar
Tudor Borcea
210 afisari

1 COMENTARIU

  1. Deși sunt creștin știu ca pelerinajul la Mecca este o datorie religioasa fundamentala pentru orice musulman. Cum a fost posibil ca liderii religioși musulmani sa conditioneze acest ritual de „vaccinare” ? Cum a fost posibil ca toți liderii marilor religii ale omenirii, de regula antagoniste, chiar dușmănoase unele fata de altele, sa „cânte” într-un cor imnul vaccinării. Culmea Islamul a ajuns să-l aduleze pe americanul Fauci, tatăl „vaccinării” . Marile religii care chipurile apara omul, creatie a Divinității, forțează credincioșii să-și introducă în corp ARNm, care evident alterează, falsifica, celula umana, ADN ul uman, care sunt creația Divinității. Iar liderii religioși nu sunt persoane inculte care sa nu-și dea seama ce fac! Și de ce atâta graba? Se pare ca aici se aplica zicala, nu-i ce vezi, nu-i ce crezi, mai uitat-te și gândește-te încă odată despre ce este vorba cu adevărat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger