AcasăȘTIRI EXTERNEA ÎNCEPUT! Condiția obligatorie pentru a merge în pelerinaj la Mecca!

A ÎNCEPUT! Condiția obligatorie pentru a merge în pelerinaj la Mecca!

MeccaPelerinaj la Mecca, doar cu vaccinul făcut! / foto: The New York Times

Decizie radicală luată de arabi! La pelerinajul de la Mecca vor participa doar musulmanii imunizaţi împotriva Covid-19. Autoritățile saudite fac referire la pelerinajul mai scurt umrah, care spre deosebire de haji, nu este obligatoriu şi poate fi realizat în orice moment al anului.

Măsura va intra în vigoare la începutul Ramadanului, a anunțat ministerul care se ocupă de pelerinajele haji şi umrah, însă nu a fost precizat pentru cât timp.

Pelerinajul Umrah atrage anual, în mod obişnuit, milioane de musulmani din întreaga lume. Autorităţile au spus că pelerinajul va putea reveni la capacitatea maximă odată ce ameninţarea pandemiei se va diminua.

Cât priveşte haji, în luna iulie a anului trecut doar 10.000 de rezidenţi din Arabia Saudită au putut participa, faţă de 2,5 milioane de musulmani din întreaga lume, în 2019.

Cine are voie să participe la pelerinaj

Trei categorii de oameni pot fi consideraţi imunizaţi în fața temutului virus: cei care au primit două doze ale unui vaccin, cei care au primit o doză cu cel puţin 14 zile înainte şi cei care au trecut prin boală şi au anticorpi.

Doar aceştia vor fi eligibili pentru a primi permisul de a participa la umrah, la rugăciuni în Marea Moschee din oraşul sfânt Mecca, transmite The Guardian. A fost adăugat că această condiţie este impusă şi pentru accesul în Moscheea Profetului din Medina.

Arabia Saudită a raportat, de la începutul pandemiei, peste 393.000 de cazuri de Covid-19 şi 6.700 de decese asociate. Ministerul Sănătăţii a precizat că au fost administrate mai mult de 5 milioane de doze de vaccin în ţara cu o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori.

author avatar
Andreea Vlad
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger