AcasăȘTIRI EXTERNEPedofilii din Biserica Catolică. Arhidieceza din New York blochează documente despre abuzurile...

Pedofilii din Biserica Catolică. Arhidieceza din New York blochează documente despre abuzurile sexuale ale unui episcop

Pedofilii din biserică. Arhidieceza din New York blochează documente despre abuzurile sexuale ale unui episcop / Foto: printscreen

Arhidieceza din New York, SUA, a apelat la justiție pentru a păstra secretizate sute de pagini de documente în care este implicat un episcop din Albany acuzat de abuzuri sexuale asupra copiilor.

Documentele referitoare la Howard Hubbard, care a fost episcop al Diecezei romano-catolice de Albany între 1977 și 2014, sunt căutate în legătură cu un proces intentat împotriva sa și a unui alt fost preot.

Biserica invocă Primul Amendament

Amândoi au fost acuzați de numeroase reclamații de abuz sexual asupra copiilor, potrivit Albany Times Union

Hubbard a negat cu tărie acuzațiile, iar fostul preot – Francis Melfe – este acum mort, informează New York Post.

Dosarele au fost create în cadrul procedurilor disciplinare cunoscute sub numele de „Vos Estis”, care au fost mandatate de Papa Francisc în 2019 pentru a guverna investigațiile privind acuzațiile de abuz sexual asupra copiilor împotriva episcopilor sau a altor superiori ai bisericii, a relatat sâmbătă ziarul.

Arhiepiscopia încearcă să blocheze publicarea lor la Curtea Supremă a statului New York, argumentând că acestea sunt protejate de Primul Amendament al Constituției americane.

author avatar
Tudor Borcea