AcasăȘTIRI EXTERNEPe unde intră refugiaţii ucraineni în România . S-au format coloane de...

Pe unde intră refugiaţii ucraineni în România . S-au format coloane de maşini, dar oamenii trec graniţa şi pe jos

vamaPe unde intră în România refugiaţii ucraineni. S-au format coloane de maşini, dar oamenii trec graniţa şi pe jos

România ar putea primi 500.000 de refugiați ucraineni, spune Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Aceștia vor fi găzduiți în taberele amplasate în 4 județe. 

Ministrul de interne, Lucian Bode, spusese şi el că planul de acțiune pentru gestionarea unui flux masiv de refugiați la granița de nord a României a fost finalizat și că aceste tabere ar trebui operaționalizate în timp scurt.

Primii refugiaţi ucraineni, pe la Sighetu Marmaţiei

Primii refugiați din Ucraina au trecut prin PTF Sighetu Marmației în România. Se observă pe teritoriul ucrainean coloane de mașini, dar și zeci de oameni care urmează să treacă pe jos ”Podul Istoric”.

Pe de altă parte, autoritățile de frontieră române de la Sighetu Marmației spun că în acest moment traficul rutier prin PTF Sighet se desfășoară în condiții normale. Oficialii locali au găsit locuri de cazare pentru eventualii refugiați, dar încă așteaptă decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș (CJSU).

ISU Maramureș: Avem pregătită o primă tabără

Noi avem deja pregătită o tabără cu 30 de corturi fiecare având 25 de metri pătrați, alte 3 corturi pentru servit masa, fiecare a câte 75 de metri pătrați, putând adăposti circa 202 persoane, au spus joi dimineață reprezentanții ISU Maramureș.

Potrivit acestora, în situația în care se primește un ordin de la București pentru a fi adăpostiți refugiați suplimentari, vor fi ridicate alte tabere, ISU Maramureș identificând deja mai multe locuri în care acestea să fie amplasate.

 

author avatar
Andrei Ștefan
336 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger