AcasăȘTIRI EXTERNEPatru morți și peste 100 de răniți în urma cutremurului de peste...

Patru morți și peste 100 de răniți în urma cutremurului de peste 7 grade care a zguduit Japonia – VIDEO

Cel puțin 4 morți și peste 100 de răniți în urma cutremurului de peste 7 grade care a zguduit Japonia - VIDEO (foto: captură youtube)

Sunt victime, ca urmare a seismului puternic care a zguduit miercuri noaptea estul Japoniei, semănând spaimă în rândul locuitorilor din zonele în care s-a simțit cutremurul de peste 7 grade pe scara Richter.

Cel puțin patru oameni au murit și peste 100 au fost răniți, după ce seismul de 7,3 grade a lovit estul Japoniei, anunță CNN.

Foarte multe locuințe au rămas, în primă fază, fără curent electric. Iar un tren de mare viteză a deraiat, în apropiere de Fukushima, nefiind raportate persoane care să fi fost rănite în urma acestui incident.

Imagini surprinse de camere de supraveghere, în timpul seismului

După producerea cutremurului, a fost emisă alertă de tsunami pentru prefecturile Fukushima și Miyagi, care a fost ridicată, joi dimineață. Premierul nipon Fumio Kishida a declarat ulterior că nu au fost detectate „anomalii” la niciuna dintre centralele nucleare ale țării, conform aceleiași surse.

Clădiri, dar și magazine au fost zguduite de unda seismică. Pe internet au apărut imagini surprinse în timpul mișcării telurice, înregistrări ce surprind inclusiv reacțiile unor oameni speriați de cutremurul puternic. Iată câteva dintre ele:

author avatar
Andrei Coman
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger