AcasăȘTIRI EXTERNEPatron român, arestat în Spania după ce ar fi exploatat muncitorii. Unii...

Patron român, arestat în Spania după ce ar fi exploatat muncitorii. Unii oameni ar fi câştigat chiar şi 50 euro/lună

Un om de afaceri român a fost arestat de poliţia spaniolă după ce şi-ar fi bătut joc de angajaţi, majoritatea aduşi din România. Antreprenorul avea activităţi în construcţii.

Patronul îi instruia pe muncitori cu privire la modul în care să călătorească în Spania: le-a spus să declare la graniță că merg ca simpli turiști, pentru a nu avea probleme.

Plătiţi cu salarii mizerabile

Muncitorii aduşi din România erau implicaţi în proiecte de construcții și renovări de unități hoteliere, având un program de lucru ce depășea 50 de ore pe săptămână, iar salariile lunare nu depășeau 250 de euro, unii dintre ei câștigând chiar și 50 de euro lunar, scrie antena3.ro.

Până acum, anchetatorii au identificat șase victime, însă niciuna dintre acestea nu a depus plângere.

Se pare că patrpnul român era atât de diabolic încât îi trimitea pe muncitori chiar şi la proteste la un hotel din zonă, solicitând plăți către firma sa sub promisiunea că, participând la aceste manifestații, muncitorilor li se va plăti salariul lunar.

author avatar
Andrei Ștefan
206 afisari

2 COMENTARII

  1. Proști mai pot fi mămăligarii. Cînd se mai întreabă careva de ce suntem numiți „mămăligari” să citească/recitească acest articol.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri