AcasăȘTIRI EXTERNEPașapoarte Covid funcționale pentru Adolf Hitler, Mickey Mouse şi Spongebob

Pașapoarte Covid funcționale pentru Adolf Hitler, Mickey Mouse şi Spongebob

Pașapoarte Covid funcționale pentru Adolf Hitler, Mickey Mouse şi Spongebob

Utilizatorii de internet au postat fotografii cu permise sanitare frauduloase, care beneficiază totuși de coduri QR funcționale în Franța

O breșă de securitate în Macedonia de Nord ar fi făcut accesibilă, timp de câteva ore, o pagină web dedicată creării acestor coduri QR. Rezultat: hackerii au generat permise în numele lui Spongebob, Mickey Mouse sau Adolf Hitler.

Un server accesibil publicului

Concret, utilizatorii de internet au putut accesa un site web care le permitea să creeze aceste coduri QR. Au putut apoi să pună numele pe care îl doreau, să adauge tipul de vaccin dar și un număr de doze variind de la 1 la 9.

„Problema este că autoritatea sanitară a lăsat un server accesibil publicului, care semnează tot ce i se cere fără să verifice nimic” , a explicat pentru BFMTV Gaëtan Leurent, cercetător specializat în securitate cibernetică la institutul francez INRIA.

„Acest lucru este destul de asemănător cu codurile QR false care ar fi fost generate prin piratarea contului unui farmacist sau medic, cu excepția faptului că acest lucru este mai degrabă la nivelul serviciului de generare a codurilor QR decât la nivel professional de sănătate”.

De la descoperirea acestei breșe securitare, accesul la site a fost dezactivat. În același timp, codurile QR cu nume ciudate au fost semnalate ca frauduloase în aplicații și revocate.

„Acesta nu este un defect tehnic, dar arată limitele organizatorice ale certificatului european covid” , a spus Bastien Le Querrec, membru al asociației La Quadrature du Net.

 

author avatar
Tudor Borcea
398 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger