AcasăȘTIRI EXTERNEPartygate. Opoziția i-a cerut lui Boris Johnson să demisioneze. Răspunsul premierului a...

Partygate. Opoziția i-a cerut lui Boris Johnson să demisioneze. Răspunsul premierului a aprins Parlamentul (VIDEO)

Șeful guvernului britanic, Boris Johnson, a respins categoric ,miercuri, 26 ianuarie 2022, ideea de a părăsi funcția, în ciuda controverselor care sunt legate de nerespectarea de către el și cabinetul său a restricțiilor anti-Covid-19 pe care el însuși le-a promulgat.

„Veți demisiona, domnule prim-ministru?”, a întrebat liderul opoziției britanice, laburistul Keir Starmer. „NU”, a răspuns Johnson, în timpul unei sesiuni tensionate în Parlament, marcată de vociferări.

A indus în eroare Parlamentul

Liderul laburist a început sesiunea întrebându-l pe prim-ministru dacă este de acord că regulile Codului ministerial, care preved că miniștrii care induc Parlamentul în eroare, cu bună știință, trebuie să demisioneze, i se pot aplica și lui.

Șeful Guvernului a recunoscut acest lucru, dar a considerat că nu poate merge mai departe în comentariile sale din cauza anchetei declanșate de poliție cu o zi înainte, în urma dezvăluirilor despre petrecerile care au avut loc la reședința sa din 10 Downing Street, în plin lockdown.

Confruntat cu toate aceste polemici, Keir Starmer i-a cerut, așadar, lui Boris Johnson să demisioneze pentru că ar fi indus în eroare parlamentul negând sau minimizând faptele relatate în presă în ultimele săptămâni.

„Laburiștii ar fi ținut țara în izolare”

Mai ales că Johnson a afirmat, în 2021, în Camera Comunelor, că directivele sale anti-Covid-19 au fost respectate la virgulă.

Cu un „nu” răspicat, cererea laburistului a fost respinsă de Boris Johnson, care a aspus că Starmer a adoptat o atitudine implacabil „oportunistă”. „Laburiștii ar fi ținut țara în izolare”, a adăugat el, scrie Ouest-France.

„Dacă nu înțelegeți ceea ce s-a întâmplat ieri (anunțul anchetei poliției) este cu adevărat de disperat”, a reacționat Starmer. În schimb, Johnson a încercat să iasă din discuțiile cu privire la ancheta „Partygate” preferând să se concentreze pe răspunsul Occidentului în fața Rusiei, cu un pachet de sancțiuni cât mai dur posibil, pe fondul tensiunilor din jurul Ucrainei.

„Keith Starmer trebuie să-și ridice nivelul de joc”, a estimat Johnson.

author avatar
Tudor Borcea
456 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai BoJo, da-le un cap in gura la toti astia care te contesta, unde draku o sa mai gaseasca un asa clown de succes ca tine, un asa diktator de karton care stie sa se faca singur de kakat de fiecare data, pai nu ? Pai, da, bai ipokritule, da-le sa le mearga fulgii, oricum tot tineretul vostru e putred de strikat, asa ca toti vor fi aruncati in bataia marelui razboi din Europa, acum ca s-a fasait Plandemia voastra de tot rahatul!! Scapa numai cine si care poate, bai BoJo, bai mikimausule de cirkar de 6 lire si 66 de centi !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger