AcasăȘTIRI EXTERNEPartygate. Fostul premier britanic Boris Johnson demisionează din Parlament

Partygate. Fostul premier britanic Boris Johnson demisionează din Parlament

boris johnsonPartygate. Fostul premier britanic Boris Johnson demisionează din Parlament

Fostul premier britanic Boris Johnson a anunțat vineri seară că demisionează din funcția de parlamentar, invocând ancheta parlamentară privind petrecerile organizate în Downing Street cu încălcarea restricțiilor anti Covid-19.

Parlamentarul în vârstă de 58 de ani este vizat de o anchetă parlamentară pentru a stabili dacă a indus în eroare Camera Comunelor cu privire la petrecerile din Downing Street care au încălcat regulile naționale în timpul pandemiei de Covid-19.

Boris Johnson și-a anunțat demisia cu efect imediat, după ce a primit raportul „Partygate”

După ce Johnson a primit o scrisoare confidențială de la comitet, el i-a acuzat pe parlamentarii care îl investighează că derulează o campanie politică pentru a-i pune capăt carierei politice. „Sunt forțat să plec de o mână minusculă de oameni, fără nicio dovadă care să susțină afirmațiile lor”.

Boris Johnson a acuzat că prin ancheta Camerei Comunelor s-a dorit „alungarea sa”. Într-o declarație, el a spus: „Încă nu au prezentat nici măcar o dovadă că am indus în eroare Camera Comunelor cu bună știință sau din neglijență”.

În audierile din comisie, în martie, Johnson a recunoscut că a indus în eroare Parlamentul, dar a negat că a făcut-o intenționat. În declarația emisă după ce a demisionat vineri seară, fostul prim-ministru a spus: „Nu am mințit și cred că, în sinea lor, membrii comisiei știu acest lucru”.

„Ei știu foarte bine că atunci când am vorbit în Camera Comunelor am spus ceea ce credeam sincer că este adevărat și ceea ce fusesem instruit să spun, ca orice alt ministru”, a spus el.

author avatar
Andreea Vlad