AcasăȘTIRI EXTERNEPartygate. Boris Johnson, chemat să dea explicații în Parlament după ce a...

Partygate. Boris Johnson, chemat să dea explicații în Parlament după ce a petrecut în plin lockdown

Partygate. Boris Johnson, chemat să dea explicații în Parlament după ce a petrecut în plin lockdown

Acuzat că a participat la o petrecere în grădinile din Downing Street în pline măsuri de restricție pentru populație, premierul britanic Boris Johnson trebuie să dea explicații miercuri, 12 ianuarie, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri în fața Parlamentului.

Pentru șeful guvernului, scandalul „Partygate” face din această întâlnire săptămânală din Camera Comunelor una dintre cele mai dificile ale mandatului său.

„Aduceți cu voi băutură”

Confruntat cu o serie de dezvăluiri de la sfârșitul anului trecut cu privire la petrecerile organizate în cercurile puterii, cu sfidarea regulilor sanitare pentru combaterea Covid-19, în 2020,  Johnson se trezește încolțit să spună dacă a fost prezent la un chef organizat pe 20 mai, așa cum susțin multe mass-media britanice.

Dezvăluirea unui e-mail trimis la aproximativ 100 de persoane de secretarul personal al lui Johnson nu lasă loc de îndoială cu privire la natura evenimentului. „Aduceți cu voi băutură”, a îndemnat invitația care a cerut „să ne bucurăm de vremea bună” în grădinile reședinței premierului.

30 de persoane au răspuns invitației, potrivit presei, printre care Johnson și logodnica sa Carrie, care de atunci i-a devenit soție. La acel moment, doar două persoane aveau voie să se întâlnească în exterior.

Furia a crescut în rândurile Partidului Conservator, unde, potrivit presei, unii cred că întrebarea nu este dacă Boris Johnson va trebui să părăsească puterea, ci când, scrie Le Figaro.

„Sărbătoarea s-a terminat pentru premier”, titra popularul Daily Mail, subliniind că liderul conservator trece prin cea mai gravă criză de la preluarea mandatului în iulie 2019. La doi ani de la victoria sa electorală istorică, Boris Johnson și-a văzut popularitatea, rezistentă de mult timp la toate crizele, scăzând în ultimele luni.

Pe lângă petreceri, reputația sa a fost pătată de suspiciunea că a mințit cu privire la finanțarea renovării luxoase a apartamentului său oficial, atribuirea de contracte între prieteni în perioada pandemiei sau chiar acuzații de favoritism față de donatorii generoși ai Partidului Conservator.

author avatar
Tudor Borcea
115 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai BoJo, bai clown-ule britanic handikapat, astia vreau sa iti dea la gioale, ordinarii drakului, nu se poate asa ceva !! Ha ha ha 🙂 Lasa, bai tampitule de clown blond, o sa te angajezi exact ca si clown, ca oricum pana acum te faceai numai ca esti prim-ministru, numai ca sa induci pe toata lumea in deruta !! Asta da, tactica de razboi de gherila britanica !! Ha ha ha 🙂 Bai, tampitii astia de betivani englezi nu stiu cum sa iis mai bata joc unii de altii pe insula aia plina de paki si de indieni lenesi si care habar nu au ce e aia munca, numai se fac ca muncesc !! A, si sa nu uitam si de cei 10 negrii mititei, aia asteapta sa le pice si lor ceva !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger