AcasăȘTIRI EXTERNEParisul, sufocat de proteste pro-Palestina. Mii de oameni se anunță pe străzi:...

Parisul, sufocat de proteste pro-Palestina. Mii de oameni se anunță pe străzi: „Franța este în contact cu Hezbollah”

Palestinienii sau susţinătorii acesui popor, oameni care locuiesc în ţările europene, au dorit să-şi arate sprijinul faţă de oamenii blocaţi în Fâşia Gaza şi care nu pot scăpa de conflictul dintre Israel şi Hamas.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, susține că lucrurile ar putea degenera în războiul din Israel.

Organizațiile palestiniene, protest la Paris

O liniște apăsătoare trenează de mai bine de 48 de ore la Paris, timp în care organizațiile palestiniene s-au pregătit pentru această zi, mai degrabă în mediul online, acolo unde discutau cu susținătorii lor ce ar trebui să facă în această după amiază.

Autoritățile sunt pregătite să ia toate măsurile de siguranță în capitala Franţei, unde mii de oameni sunt aşteptaţi să protesteze. Cei din prefectura Parisului au transmis încă de aseară un comunicat de presă prin care spuneau că nu vor accepta nici un exces de zel.

Prefectura spunea faptul că este pregătită să blocheze centrul capitalei Franței și că autoritățile vot fi în stradă. Macron a declarat că a avertizat Hezbollah să nu intervină în conflictul dintre Israel și Hamas.

„Franța este în contact cu Hezbollah pentru a preveni escaladarea”, a liderul Franței.

Protest pro Palestina şi la București

3.000 de oameni s-au strâns în Piața Universității sâmbătă, 21 octombrie, și au strigat „Free, free Palestine!”, „Opriți războiul, opriți măcelul”.

Manifestanții au fost ținuți într-un spațiu cu garduri, accesul se face prin filtre ale Jandarmeriei, după un control corporal.

La protest, cei solidari cu cauza palestiniană se amestecă însă cu vocile antisemite. Două românce de 60 de ani, venite să susțină Palestina, condamnă puternic statul Israel și numesc America „criminalul lumii, alături de evrei”.

„Noi nu suntem aici pentru Hamas, suntem aici pentru civili. Ei se chinuie acolo, nu noi. Noi am venit aici doar din prietenie”, a spus Amer, 57 de ani, originar din Siria. Locuiește de 31 de ani în România.

author avatar
Andrei Ștefan