AcasăȘTIRI EXTERNEParisul, îngropat în gunoaie! Peste 5.400 de tone de deşeuri au rămas...

Parisul, îngropat în gunoaie! Peste 5.400 de tone de deşeuri au rămas necolectate în capitala Franței – VIDEO

parisParisul, îngropat în gunoaie! Peste 5.400 de tone de deşeuri au rămas necolectate în capitala Franței - VIDEO

Parisul se află îngropat sub tone de gunoaie, din cauza grevelor din Franța. Nu mai puțin de 5.400 de tone de deșeuri nu au fost ridicate timp de o săptămână, de când durează greva lucrătorilor în salubritate.

Tomberoanele de gunoi sunt pline până la refuz în unele cartiere şi ocupă trotuarele, alături de saci plini cu deşeuri menajere. Trecătorii sunt îngroziţi, pe de altă parte, de şobolanii şi şoarecii pe care îi văd.

Efectele protestelor din Paris: străzile sunt pline cu gunoaie

Comercianţii de produse alimentare în special sunt disperaţi. Într-o piaţă, gunoaiele acumulate aveau peste un metru înălţime.

Agenţia metropolitană pentru deşeurile menajere Syctom a declarat că redirecţionează pubelele către alte 15 locuri de tratare sau de depozitare şi că nu a solicitat, deocamdată, intervenţia poliţiei pentru a pune capăt blocării centrelor sale.

Angajaţii Primăriei sunt responsabili de colectarea deşeurilor în jumătate din districtele pariziene, iar cealaltă jumătate este gestionată de furnizori privaţi de servicii.

Avizul de grevă al sindicatului reaminteşte că în prezent, gunoierii şi şoferii serviciilor de salubritate se pot pensiona la 57 de ani, iar dacă reforma pensiilor va fi adoptată, vârsta de pensionare va creşte la 59 de ani.

“Marea majoritate a personalului din departamentul de gestionare a deşeurilor şi a apei are o speranţă de viaţă cu 12 până la 17 ani mai mică decât restul forţei de muncă”, a declarat sindicatul, care se află, de asemenea, în negocieri pentru reclasificarea salariilor şi evoluţia carierei gunoierilor.

author avatar
Andreea Vlad