AcasăȘTIRI EXTERNEParisul – gol de turiști

Parisul – gol de turiști

În lipsa vizitatorilor străini din cauza pandemiei, municipalitatea mizează pe clientela locală pentru a salva sezonul estival.

La turnul Eiffel,  restaurantul Jules Verne a avut mesele pline în fiecare seară din iulie, iar  francezii au reprezentat aproape totalitatea oaspeţilor, faţă de jumătate înaintea crizei sanitare. Situaţia similară și  pentru cursele cu vaporaşele Batobus şi Bateaux Parisiens, pe Sena, de obicei foarte apreciate de turiştii străini. „Clientela franceză este în mod clar cea mai importantă și  compensează absenţa turiştilor din SUA şi America Latină. Multe familii aleg croazierele de după-amiază, graţie gratuităţii pentru copiii mai mici de 12 ani introdusă în vara aceasta”, a declarat un purtător de cuvânt al societăţii Sodexo Sports et Loisirs, care deţine aceste activităţi.

Parizienii profită de asemenea de numeroasele terase care au fost extinse în capitala Franţei. Graţie unei autorizaţii care a fost emisă în mod excepţional pentru vara aceasta, barurile şi restaurantele au dreptul de a-şi extinde terasele pe trotuare şi anumite spaţii de parcare, după trei luni de închidere impuse de pandemia de Covid-19. „Fără terasă am fi fost terminaţi. Este o gură de oxigen.Afară putem servi 36 de persoane. În interior, cu respectarea distanţei sociale, am fi fost reduşi la zece sau 15 persoane şi nu am fi putut redeschide. Terasa ne-a permis să scoată toţi angajaţii din şomaj parţial şi chiar să mai facem noi angajări”, spune Stéphane Manigold, proprietarul unui restaurant.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger