AcasăȘTIRI EXTERNEPapa Francisc va rosti rugăciunea de duminică de la etajul zece al...

Papa Francisc va rosti rugăciunea de duminică de la etajul zece al spitalului

Papa Francisc va rosti rugăciunea de duminică de la etajul zece al spitalului

Papa Francisc, care a fost operat la colon, va recita rugăciunea Angelus (Îngerul Domnului) duminica din camera sa de spital și nu de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piața Sf. Petru, a anunțat vineri, 9 iulie, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

„Duminica viitoare, Angelus va fi recitată de la etajul 10 al Spitalului Universitar Agostino Gemelli” din Roma, se arată în buletinul zilnic de sănătate al papei. Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, operat duminica trecută, a avut febră, miercuri seară, dar examenele spitalicești efectuate joi nu au dezvăluit nici o anomalie anume.

Parcurs post-operator fără complicații

Purtătorul de cuvânt al acestuia a spus vineri că „Sfântul Părinte nu mai are febră”. Într-o comunicare de presă difuzată vineri,  directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a declarat că parcursul post-operator al papei Francisc decurge fără complicații.

În după-amiaza de joi, papa a celebrat Sfânta Liturghie, a petrecut o zi liniștită și a urmat curele programate, dar duminică , 11 iulie, va recita rugăciunea „Angelus” de la spitalul „Agostino Gemelli”, unde este internat din duminica precedentă pentru operația la colon, scrie Vatican News.

„Sanctitatea Sa Papa Francisc”, se afirmă în declarația lui Matteo Bruni (…) „a continuat să se hrănească cu regularitate și a continuat curele prevăzute. A făcut câțiva pași pe coridor și a reluat activitatea, alternând-o cu momente de lectură a textelor”.

Umbra lui Ioan Paul al II-lea la „Vatican III”

Această camera a spitalului, poreclită Vatican III din cauza numeroaselor sejururi ale papei Ioan Paul al II-lea, care fusese forțat să renunțe la primele două reședințe din Vatican și la Castelul Gandolfo de lângă Roma, are un mic living cu un altar.

Papa Ioan Paul al II-lea recitase rugăciunea Angelus în această cameră la 26 iulie 1992 și i-a salutat pe credincioși de la fereastră, scrie Le Point.

Vaticanul nu nu a spus dacă papa Francisc va saluta și mulțimea, duminică, de la fereastra camerei din spital. După operația sa „programată” duminica trecută pentru tratarea stenozei diverticulare a colonului, Papa urma să rămână internat „aproximativ o săptămână, cu excepția faptului dacă se vor ivi complicații”, a spus Vaticanul, luni.

author avatar
Tudor Borcea
115 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai, komunistule de Bergoglio, mai bine arunca-te in cap de la etajul 10, poate se sparge betonul, si nu capul tau mare si prost !! Covid Macht Frei, bai nimikule tampit de ordinar globalist !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger