AcasăȘTIRI EXTERNEPapa Francisc, umilit de președintele Chinei. Ce a transmis Xi Jinping Vaticanului

Papa Francisc, umilit de președintele Chinei. Ce a transmis Xi Jinping Vaticanului

Vaticanul a transmis Chinei că Papa Francisc este dispus să se întâlnească cu președintele chinez Xi Jinping, în timp ce ambii lideri se aflau în capitala Kazahstanului, dar Beijingul a spus că nu este suficient timp pentru asta, a declarat joi o sursă de la Vatican.

Sursa nu a oferit detalii despre cum și când a abordat Vaticanul China, cu care este implicat într-un dialog delicat privind statutul Bisericii Catolice din această țară.

Ghinion, n-avem timp

Sursa a precizat că Vaticanul și-a exprima „disponibilitatea”. Partea chineză a declarat că „apreciază gestul”, dar că nu există timp liber în programul președintelui Xi Jinping.

Atât papa, cât și Xi s-au aflat miercuri la Nur-Sultan. Xi se afla acolo pentru o vizită oficială, iar papa pentru a participa la un congres al liderilor religioși mondiali.

O întâlnire între cei doi lideri, oricât de scurtă ar fi fost, ar fi fost istorică. Vorbind cu reporterii care îl însoțeau marți în zborul său spre republica din Asia Centrală, Francisc a fost întrebat dacă s-ar putea întâlni cu Xi în capitala kazahă. Francisc a răspuns: „Nu am nicio veste în legătură cu asta”, fără a da detalii, informează South China Morning Post.

Întrebat dacă este pregătit să meargă în China, Francisc a răspuns: „Sunt întotdeauna pregătit să merg în China”.

Suveranul Pontif a încercat să amelioreze relațiile istoric deteriorate dintre Sfântul Scaun și China și a declarat într-un interviu din iulie că speră să reînnoiască un acord secret și contestat privind numirea episcopilor catolici în China.

author avatar
Tudor Borcea
1.425 afisari

5 COMENTARII

  1. Am nimerit o data in China chiar de Craciun…chinezii imbracati in MosCraciun vindeau tot ce vrei la shop-uri.Dar niciunul nu o facea ptr religie ci pentru afaceri.Daca te duci de ramazanul arabilor tot aia este….chinezii comercializeaza orice fel de chestii si nu dau doi bani pe religie.Pe cine vrea Papa sa prosteasca tocmai pe chinezi?Astia l-au imbalsamat si pe Dracu in minciuni

      • Cu cine te certi psiho-pupu?vezi ca se vinde la farmacie xanax…pentru paranoici ca tine.Daca nu gasesti xanax bea niste ceai de cucuta…si dormi linistit la noapte

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger