AcasăȘTIRI EXTERNEPapa Francisc taie din salariile cardinalilor

Papa Francisc taie din salariile cardinalilor

Suveranul Pontif a ordonat  reducerea salariului cu 10% pentru cardinali și alți mai mulți clerici care lucrează la Vatican pentru a păstra locurile de muncă în Sfântul Scaun și a-i proteja finanțele afectate de criza de coronavirus.

Aceste reduceri salariale, care vor intra în vigoare de la 1 aprilie, nu vor afecta angajații cel mai puțin plătiți. Deși veniturile cardinalilor sunt confidențiale, AFP le estimează la ordinul a 4000-5000 de euro. De asemenea, aceștia beneficiază de apartamente care le sunt închiriate sub prețul pieței. Sfântul Scaun, organismul administrativ central al Bisericii Catolice, va trebui să atragă în acest an 40 de milioane de euro pentru a acoperi deficitul cauzat de efectele economice ale Covid-19. “Papa nu dorește concedieri, dar cheltuielile trebuie să fie cât mai chibzuite și de aceea a decis să intervină prin ajustări care privesc în mod desebit nivelurile de compensație ale clericilor. Această decizie este motivată după deficitul care a caracterizat de câțiva ani managementul economic al Sfântului Scaun și mai ales de situația creată de această pandemie, care a afectat în mod negativ toate sursele de venit ale Vaticanului. Înghețarea bonusurilor pentru vechime în fiecare an, de la 1 aprilie 2021 până la 31 martie 2023, se referă la tot personalul din Sfântul Scaun, Guvernorat și organizațiile conexe, inclusiv și superiorii deja menționați. Numai pentru personalul laic, această înghețare se va aplica de la al patrulea nivel de salarizare și, prin urmare, nu va afecta salariile cele mai mici. Obiectivul acestei decizii este de a contribui, împreună cu alte măsuri, la un viitor economic durabil pentru misiunea organelor centrale ale Bisericii”, relatează Vatican News.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
190 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce treaba avem noi cu papa lapte ăsta? Nu înțeleg de ce tot îl dați. E oricum sluga globalistilor, o știu și cei neavizati

  2. propavaduitorul crislamului nu face decat joc de imagine ca la ei taxa se incaseaza de la toti enoriasii prin lege asa ca doar arunca fumigene!!!!!!! are o banca proprie vaticanul care e mai profitabila decat orice banca din lume asa cum era stirea prin presa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger