AcasăȘTIRI EXTERNEPapa Francisc, surprins pentru prima oară într-un scaun cu rotile, în public

Papa Francisc, surprins pentru prima oară într-un scaun cu rotile, în public

Papa Francisc, surprins pentru prima oară într-un scaun cu rotile, în public (Sursa foto: Twitter/ Claudia Giampietro)

Suveranul Pontif a apărut, joi, într-un scaun cu rotile, ceea ce i-a făcut pe mulți să se gândească la faptul că durerile la genunchi, cu care se aflase deja de ceva vreme că se confruntă, s-au agravat.

A fost pentru prima oară când Papa Francisc a fost zărit, în public, într-un scaun cu rotile, motiv pentru care imaginile – care multora le-au generat îngrijorare – s-au răspândit rapid pe Internet.

Fotografiile au fost surprinse la Vatican. Înainte ca Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, să participe la o audiență cu un grup de călugărițe, potrivit nationalpost.com. Pozele au surprins momentul în care Suveranul Pontif a fost ajutat să ajungă, cu scaunul cu rotile, în încăperea în care a avut loc audiența respectivă.

Program dat peste cap de durerile de genunchi

Săptămâna trecută, se aflase că Papa și-a întrerupt activitățile pe care le avea pe agendă, în cursul zilei de marți, 26 aprilie, ca urmare a unor dureri la genunchi.

„Din cauza unor dureri la genunchi, papa Francisc a urmat sfatul medicului și a întrerupt activitățile prevăzute în agenda acestei zile, inclusiv participarea la Consiliul cardinalilor, care își desfășoară o nouă sesiune de lucrări în aceste zile”, a precizat la acea dată Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, citat de vaticannews.va.