AcasăȘTIRI EXTERNEPapa Francisc, prima reacţie în confruntările din Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif a...

Papa Francisc, prima reacţie în confruntările din Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif a tras semnalul de alarmă

Papa-FranciscPapa Francisc, prima reacţie în în confruntările din Orientul Mijlociu. Suveranul Pontif a tras semnalul de alarmă

Papa Francisc a avertizat cu privire la „spirala morții și distrugerii”, considerând că pierderea unor vieți nevinovate este „teribilă și inacceptabilă”, referindu-se la confruntările din Orientul Mijlociu.

Armata israeliană a bombardat Fâșia Gaza duminică fără încetare, ucigând cel puțin 40 de palestinieni, inclusiv copii, și vizând casa unui lider al mișcării islamiste Hamas.

Un total de 181 de palestinieni, inclusiv 52 de copii, au pierit în raidurile armatei israeliene, potrivit ultimului bilanț.

Papa a spus rugăciunea Angelus

Multe persoane au fost rănite şi mulţi nevinovaţi au murit. Printre ei, sunt copii şi este teribil şi inacceptabil”, a declara Suveranul Pontif în vârstă de 84 de ani.

Îmi pun întrebarea: unde vor duce ura şi răzbunarea? Credem cu adevărat că vom construi pacea distrugându-l pe celălalt?”, a întrebat Papa, care a lansat în Piaţa Sfântul Petru „un apel la calm, la cei care au responsabilitatea de a înceta zgomotul armelor şi a lua drumul păcii, şi cu ajutorul comunităţii internaţionale”.

Înainte de tradiţionala rugăciune Angelus, el a oficiat dimineaţă o slujbă specială pentru Myanmar.

La originea violenţelor din Orientul Mijlociu s-a aflat ameninţarea de a expulza familii palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni în acest sector palestinian ocupat de Israel de peste 50 de ani.

author avatar
Andrei Ștefan
151 afisari

4 COMENTARII

  1. Ca tot îl citați pe înaintemergatorul antihristului? Un papa lapte scârbos
    Bai National suntem ortodocși, măcar cu numele pentru mulți, adevărat, dar pe Papă lapte îl interesează ortodoxia? N-aveți alte subiecte decât părerea papei, sluga noi ordini mondiale?

  2. 1 Tesaloniceni 5:3 (VDC) Când vor zice: „Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger