AcasăȘTIRI EXTERNEPapa Francisc a luat o decizie ce i-a mirat pe toţi la...

Papa Francisc a luat o decizie ce i-a mirat pe toţi la Vatican. Are legătură cu certificatul Covid

papa franciscPapa Francisc a luat o decizie ce i-a mirat pe toţi la Vatican. Are legătură cu certificatul Covid

Papa Francisc a decis ca enoriaşii care i-au parte la slujbele de la Vatican să nu fie obligaţi să prezinte un certificat verde de vaccinare anti-Covid.

Lucrătorii şi cei care vor vizita Cetatea Vaticanului sau locurile din jurisdicţia Sfântului Scaun vor fi obligaţi de la 1 octombrie să prezinte un certificat sanitar pentru COVID-19, iar singurii care vor face excepţie vor fi credincioşii care participă la ceremonii sau la audienţele generale de miercuri.

De ce a luat Papa această decizie?

O posibilă explicație pentru decizia de la Vatican poate fi că papa Francisc declara, în timpul zborului de întoarcere din turneul său în Slovacia, că există numeroşi „anti-vaccinişti” în rândul lucrătorilor de la Vatican şi se gândeşte „cum să-i ajute”.

În ordonanţa de la Vatican se arată, de asemenea, că „fac excepţie cei participă la ceremoniile liturgice în timpul strict al desfăşurării, fără abatere însă de la normele sanitare privind distanţarea, utilizării echipamentelor de protecţie şi respectării normelor specifice de igienă”.

În Italia, de la jumătatea lunii octombrie toți angajații, fie de la stat, fie de la privat, vor fi obligați să prezinte pașaportul sanitar la locul de muncă, atât în sectorul public cât şi în mediul privat.

Papa a intrat în contact cu un episcop testat pozitiv

Papa Francisc a intrat în contact cu un episcop infectat. Se pare că Arhiepiscopul de Presov, Jan Babjak, demnitarul superior al Bisericii Greco-Catolice Slovace, a fost infectat cu coronavirus în timpul recentei vizite a Papei Francisc în Slovacia, relatează presa locală.

Joi, Babjak a aflat că arhiepiscopul grec cu care participase la Congresul euharistic de la Budapesta la începutul lunii septembrie a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, același Arhiepiscop Grec a participat la vizita Papei Francisc în Slovacia în perioada 12-15 septembrie.

Aproximativ 40.000 de oameni au participat la liturghia celebrată de greco-catolici, împreună cu Papa la Presov, Slovacia de Est, pe 14 septembrie.

author avatar
Andrei Ștefan
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger