AcasăȘTIRI EXTERNEPapa Francisc a ajuns în Irak, într-o premieră pentru un suveran pontif....

Papa Francisc a ajuns în Irak, într-o premieră pentru un suveran pontif. Cu ce maşină se deplasează prin Bagdad (VIDEO)

papa irakPapa Francisc a ajuns în Irak, într-o premieră pentru un suveran pontif. Cum arată mașina blindată ce-l transportă prin Bagdad

Papa Francisc a ajuns, vineri, în Irak, ceea ce constituie o premieră pentru un suveran pontif. De asemenea, este prima deplasare externă a Papei de la debutul pandemiei de COVID-19.

Din cauza coronavirusului, dar și din cauza temerilor legate de securitate, această vizită reprezintă cea mai „periculoasă” călătorie a Papei Francisc. În vârstă de 84 de ani, suveranul pontif a insistat să efectueze această călătorie pe care a numit-o o „datorie”.

De ce a mers Papa în Irak?

Papa s-a deplasat în Irak pentru a oferi sprijin comunității creștine foarte mici din țară, o comunitate care s-a micșorat din ce în ce mai mult în ultimii ani în condițiile instabilității generalizate din această regiune a Orientului Mijlociu. De asemenea, Papa va lucra și la comunicarea și dialogul inter-religios.

În jur de 10.000 de soldați irakieni au fost desfășurați pentru a îl proteja pe Papa Francisc.

Cum arată mașina blindată cu care se deplasează Papa Francisc în Irak

Papa Francisc foloseşte din motive de securitate o maşină blindată pentru deplasările sale în Irak, ceea ce nu obişnuieşte să facă în călătoriile sale apostolice când are la dispoziţie vehicule utilitare locale sau celebrul “papamobil”.

Maşina este un “BMW i750″ special” blindat. De obicei, Papa foloseşte o utilitară în deplasările prin ţările pe care le vizitează sau celebrul său “papamobil” pentru a saluta oamenii.

 

author avatar
Andrei Ștefan
254 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce creștini sa apere stimabilul care cica vrea o noua religie crislamul???!!! În fisa postului el reprezinta catolicii nu creștinii sa înceteze cu discursul ca e avanpostul creștinismului când el e chiar distrugătorul!!!!

  2. 1 Tesaloniceni 5:3 (VDC) Când vor zice: „Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger