AcasăȘTIRI EXTERNEPapa denunță limbajul păsăresc-incluziv al UE. Anularea Crăciunului, o „dictatură”

Papa denunță limbajul păsăresc-incluziv al UE. Anularea Crăciunului, o „dictatură”

Remarcile papei Francisc vin după ce Bruxelles-ul a retras un controversat ghid de comunicare internă, criticat că a încercat să anuleze Crăciunul.

Papa Francisc a criticat eforturile controversate ale Comisiei Europene de a face comunicările oficiale mai incluzive, comparând liniile directoare retrase recent privind folosirea termenilor precum „Crăciun” și „creștin” cu acțiunile dictaturilor istorice.

„Este ceva care de-a lungul istoriei nu a funcționat”

„În istorie, multe, multe dictaturi au încercat să facă astfel de lucruri. Gândiți-vă la Napoleon… gândiți-vă la dictatura nazistă, la cea comunistă”, a declarat reporterilor liderul catolic în vârstă de 84 de ani, luni, într-un avion cu care se întorcea la Vatican dintr-o călătorie în Grecia și Cipru. „Este ceva care de-a lungul istoriei nu a funcționat”.

Declarațiile papei au venit după ce Comisia Europeană și-a retras brusc ghidul de 30 de pagini, menit să se asigure că nici un european nu se simte „exclus” din comunicările UE, în urma unei furtuni de critici din partea multor politicieni de extremă-dreapta și conservatori, în special cu privire la sugestia „evitați să presupuneți că toată lumea este creștină și sărbătorește Crăciunul”.

„Nu luați calea colonizării ideologice”

Pontiful a denunțat ceea ce el a numit „laicitate edulcorată” și a îndemnat UE să reflecteze asupra idealurilor fondatorilor săi.

Bruxelles-ul trebuie să „aibă grijă să nu ia calea colonizării ideologice, care ar putea sfârși prin a diviza țări și provoca eșecul Uniunii Europene”, a spus Francisc.

„Uniunea Europeană trebuie să respecte structura internă a fiecărei țări, varietatea ei și să nu încerce să le uniformizeze – nu cred că va face asta, nu a fost intenția sa, dar trebuie să fie atentă”, scrie Politico.

„Înecarea identităților”

Luni, suveranul pontif a avertizat împotriva „înecării identităților noastre într-un guvern internațional”, adăugând: „Pericolul este atunci când există o superputere care dictează comportamentul economic, cultural și social celorlalte țări”.

„Democrația este slăbită atunci când valorile naționale sunt sacrificate, sunt diluate către un imperiu, un fel de guvernare supranațională”, a adăugat el.

Papa Francisc a acuzat de mult timp instituțiile UE că pierd uneori din vedere pilonii lor fondatori: umanitate, solidaritate și deschidere către lume.

author avatar
Tudor Borcea
262 afisari

3 COMENTARII

  1. Du-te dracu’ de popalău nenorocit, vândut și trădător! Te-ai trezit acuma că nu-ți convine, ai? Da’ până acum ce dracu’ ai făcut, bă, ciumă? Te-ai învârtit ca o jigodie ordinară ca să fii pe placul coanei Ursula și a scârbelor de la Bruxelles, este?
    Fir-ai al dracu’ să fii de ocrotitor al pedofililor și al spălătorilor de bani din împuțitul ăla de Vatican!
    O să mori, bă, păduche! Și ne vedem în iad, vierme!

  2. Credam ca sfantul parinte are serviciul lui nu ca citeste presa italiana sa afle de criptomarxismul Ue. E buna atitudinea crestina insa tardiva. De cand se spargea sampanii la statuia lui Marx din Germania, trebuia luata atitudine…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger