AcasăȘTIRI EXTERNEPanică la Casa Albă! Consilierul de securitate al lui Biden, „călcat” de...

Panică la Casa Albă! Consilierul de securitate al lui Biden, „călcat” de un necunoscut, în toiul nopții, chiar sub nasul Secret Service

casa albaPanică la Casa Albă! Consilierul de securitate al lui Biden, „călcat” de un necunoscut, în toiul nopții, chiar sub nasul Secret Service

Un nou incident de securitate a avut loc în SUA! O persoană necunoscută a intrat în casa consilierului de securitate al președintelui Joe Biden în toiul nopţii, fără a fi detectat de agenţii care îi păzeau locuința.

Jake Sullivan a ieşit afară pentru a-i alerta pe agenţi, după ce intrusul a plecat.

Jake Sullivan l-a înfruntat singur pe individ

Incidentul a avut loc luna trecută, potrivit The Washington Post. Intrusul părea să fie în stare de ebrietate şi confuz în legătură cu locul în care se află, potrivit persoanelor informate despre incident.

Sullivan l-ar fi înfruntat pe individ, cerându-i să plece, au declarat două dintre persoanele informate cu privire la acest incident. Nu au existat semne de intrare prin efracţie în locuinţă, potrivit uneia dintre aceste persoane.

Nu există nicio dovadă că persoana îl cunoştea pe Jake Sullivan sau că ar fi căutat să-i facă rău, au spus acestea. Sullivan a refuzat să comenteze incidentul, dar a spus că are „încredere totală” în Serviciul Secret.

Secret Service a luat măsuri suplimentare de securitate

Într-o declaraţie, Secret Service a confirmat că a lansat o anchetă privind incidentul şi modul în care intrusul a reuşit să intre în casa lui Sullivan fără să fie detectat. Agenţia a precizat că tratează breşa de securitate ca pe o problemă de îngrijorare semnificativă.

„Deşi persoana protejată nu a fost rănită, luăm această problemă în serios şi am deschis o investigaţie cuprinzătoare de asigurare a misiunii pentru a analiza toate aspectele legate de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, într-un comunicat transmis ca răspuns la o solicitare a The Washington Post. „Orice abatere de la protocoalele noastre de protecţie este inacceptabilă şi, dacă va fi descoperită, personalul va fi tras la răspundere”, a precizat oficialul.

author avatar
Andreea Vlad