AcasăȘTIRI EXTERNEPanică în Marea Britanie. Sărbători fără colete, 10.000 de reduceri de personal...

Panică în Marea Britanie. Sărbători fără colete, 10.000 de reduceri de personal la poștă / Se anunță noi greve

Panică în Marea Britanie. Sărbători fără colete, 10.000 de reduceri de personal la poștă / Se anunță noi greve / Foto: printscreen

Royal Mail ia în considerare până la 10.000 de reduceri de personal până în vară. Grupul poștal britanic spune că a lansat un proces de consultare pentru „a ajusta dimensiunea activității ca răspuns la impactul acțiunilor sindicale și la scăderea volumului de colete”.

Grupul poștal din Marea Britanie Royal Mail, aflat în dificultate, ia în considerare până la zece mii de reduceri de posturi până în august, ceea ce ar putea duce la șase mii de concedieri, a anunțat vineri,  octombrie, într-un comunicat.

Pierderi de 350 de milioane de lire sterline

Grupul explică faptul că a lansat un proces de consultare pentru „a ajusta dimensiunea activității ca răspuns la impactul acțiunilor sindicale, întârzierile în realizarea îmbunătățirilor de productivitate convenite și volumele mai mici de colete”, care au fost stimulate de pandemia Covid-19.

Sindicatul Lucrătorilor din Comunicații (CWU), care reprezintă 115.000 de lucrători ai Royal Mail, a organizat greve în septembrie și la începutul lunii octombrie și a amenințat că va organiza alte acțiuni de protest în următoarele săptămâni, scrie Le Monde.

Royal Mail Group ar urma să înregistreze în acest an o pierdere operațională ajustată de aproximativ 350 de milioane de lire sterline, după ce va lua în calcul impactul grevelor trecute și viitoare, a comunicat grupul.

Compania a precizat că ar putea avea loc mai multe reduceri de personal la Royal Mail dacă grevele vor continua în perioada sărbătorilor de iarnă.

author avatar
Tudor Borcea