AcasăȘTIRI EXTERNEERUPȚIE SPECTACULOASĂ! Cel mai periculos vulcan al Africii a făcut prăpăd! Imagini...

ERUPȚIE SPECTACULOASĂ! Cel mai periculos vulcan al Africii a făcut prăpăd! Imagini impresionante! – VIDEO

Panică în Goma, ca urmare a erupției unui vulcan. Imagini impresionante surprinse pe străzi - VIDEO (foto: captură youtube)

Panica a pus stăpânire pe locuitorii orașului Goma, situat în estul Republicii Democrate Congo, ca urmare a erupției subite a vulcanului Nyiragongo. Totul s-a întâmplat sâmbătă, după lăsarea serii.

Orașul Goma are aproximativ două milioane de locuitori. Iar din imaginile surprinse la fața locului la scurt timp după ce s-a observat că a erupt vulcanul se pot vedea zeci de oameni căutând să se îndepărteze cât mai rapid din calea pericolului, unii dintre ei având copii în brațe, iar alții cărând câteva bunuri pe care au apucat să le ia cu ei când și-au părăsit, în grabă, casele.

(foto: captură youtube)

Mulți s-au îndreptat către frontiera cu Rwanda, aflată în apropiere. Conform autorităților ruandeze, în jur de 3.000 de oameni trecuseră deja granița, conform BBC.

Martor: Cerul s-a făcut roșu

Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în mai multe zone ale orașului, conform france24.com. ”Cerul s-a făcut roșu”, a povestit, pentru AFP, Carine Mbala, o locuitoare a orașului greu încercat de episodul neprevăzut generat de erupția vulcanului. Femeia a mai declarat că s-a simțit un miros de sulf, conform site-ului menționat. Ceea ce înseamnă că aerul a fost destul de greu de respirat, aspect care ar fi putut spori starea de neliniște în rândul oamenilor care s-au grăbit să plece din oraș, pentru a se feri din calea pericolului. Și pentru a-și duce într-un loc sigur copiii.

”Guvernul monitorizează îndeaproape situația din Goma, în special activitatea vulcanului Nyirangongo”, sună mesajul transmis sâmbătă seară pe pagina de Twitter a purtătorului de cuvânt al guvernului congolez, Patrick Muyaya, în care se face și un apel la calm, adresat populației.

Ultima oară, vulcanul a erupt în urmă cu aproape două decenii, în 2002. La acel moment, 250 de oameni și-au pierdut viața, potrivit CNN.

(foto: captură youtube)

 


630 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger