AcasăȘTIRI EXTERNEPanică în Germania din cauza crizei energetice și prețurilor. Nemții se apucă...

Panică în Germania din cauza crizei energetice și prețurilor. Nemții se apucă deja să fure lemne de foc

Panică în Germania din cauza crizei energetice și prețurilor. Nemții se apucă deja să fure lemne de foc / Foto: printscreen

În Germania, numărul furturilor de lemne de foc a explodat în ultimele luni. Pentru pădurari situația este îngrijorătoare și este posibil să se înrăutățească din cauza crizei energetice.

Între 10 iunie și 1 iulie, aproape 9 metri cubi de lemn au dispărut în zona părurarului Carsten Breder, în Paderborn, în Renania de Nord-Westfalia. Buștenii zăceau pe marginea unui drum, așteptând să fie ridicați de cumpărător, a relatat ziarul german „Die Welt”. Furtul a necesitat o planificare atentă. Pentru pădurar, nu există niciun dubiu: „Autorii trebuie să fi venit cu un camion cu macara, deci într-un mod destul de profesionist”.

Prețul lemnelor de foc a explodat

Carsten Breder este convins că aceasta este o tendință în creștere. „Tendința de furt de lemne este clară. O aud și de la colegi din alte regiuni. Mă tem că se va răspândi și mai mult”.

O situație neobișnuită, dar care nu-l surprinde pe pădurar. Anunțul unei crize energetice îngrijorează populația: penurie de gaze, apartamente reci, creșterea prețului la petrol. Toate acestea nu sunt de bun augur pentru iarna care vine, scrie Blick.

Și prețul lemnului de foc a crescut în Germania. Anul trecut, un metru cub a costat aproximativ 64 de euro. În prezent, prețurile pentru aceeași cantitate variază între 100 și 180 de euro. Potrivit lui Carsten Breder, această creștere poate da oamenilor „ideea de a obține lemn în mod ilegal”.

Recent, cei 300 de pădurari din regiune și-au prezentat preocupările lor la Landesbetrieb Wald und Holz, departamentul pentru păduri și lemn din Renania de Nord-Westfalia.

Unele regiuni din Germania au înregistrat furturi spectaculoase în ultimele luni. Cel mai notoriu caz a avut loc în luna mai. Peste 200 de metri cubi de molid în valoare de 20.000 de euro au dispărut lângă Schulenberg, în Saxonia Inferioară.

Poliția crede că hoții au folosit mijloace masive: au fost necesare mai mult de opt camioane pentru a fura trunchiurile, care aveau peste cinci metri lungime.

author avatar
Tudor Borcea
3.866 afisari

14 COMENTARII

  1. problema este ca jegurile astea colonialiste ne vor suge noua toate resursele inainte sa sucombeze definitiv!
    m0arte jegmaniei!!!!!!

    • Ha ha ha! Urmasii lui hitler se apuca de ce stiu sa faca : sa fure! Nu mai sunt civilizati si bogati?

    • Exact, la noi schweinhofer, prietenii lui joianis scit din tara mii de mc zilnic si nimeni nu le face nimic! Din lemnul nostru anul trecut si-au facut un sediu nou in viena de 30 milioane de euro! Iar nemtii se plang ca s-au furat 9 mc???!!!

  2. Germania tebuie sa devina tara independenta, sa iasa de sub umbrela SUA, UE, Nato. Atunci poate au o sansa spre mai bine. Doctrina americana identifica clar tarile care trebuie tinute sub papuc pe motiv ideaologic si militar: china, rusia, japonia, germania, iran. Problemele nemtilor incep de acolo

  3. Comandor ( r) Gherghisan

    Neamtul de rând nu fura. Fura „nemtii”… care exploateaza poporul german….
    SI in Tara noastra tot jidanii fura…..

  4. Bai, acolo la nemtii aia na-z-isti, e posibil ca padurarii sa fie pe mana cu ho-tii aia de lemn masiv, nu are cum sa nu auda cand aia incarca atatea mc de lemne in camioane mari, ca doar nu le duc de acolo cu trotinetele electrice !! Mai lipseste din peisajul bucolic din Germania aia n-a-zi-sta numai Greta Trotineta, sa le explice ea nemtilor astia multilateral va-x-xinati in cap ca co-b-aii cum mai e cu salvarea Planetei !! Ha ha ha 🙂 Cred ca ar da aia cu trotinetele in Greta, sa ii vina si la ma-im-utika aia tam-pita mintea la cap !! Tovarase Comnador Ghergisan, trebuie luate masuri exemplare si urgente, sa mergeti dvs. personal cu un contingent de mer-cenari profesionisti care sa pazeasca toate padurile de acolo, ca sa nu se mai taie nimic, sa avem si noi noocul sa ii vedem pe na-z-ist-ii aia hit-leri-sti cum m-o-r de frig si de foame la iarna, macar atat !! Iar cei care maraie pe acolo, in Fatherland-ul naz-ist imp-utit, va autorizam sa le dati la fiecare cate un pu-lan in cap si in gu-ra, in fiecare zi, pana vor deveni niste co-b-ai si sc-la-veti nou-anor-mali, asa cum ii vrea acolo pe toti tatukul lor naz-ist de Klauss Schwabb !! Ha ha ha 🙂

  5. Al patrulea Reich nu va rabda de frig atata vrem cat prostii de romani au gaze, paduri chiar si ceva petrol. O sa le fure pe toate si prostii or sa taca!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger