AcasăȘTIRI EXTERNEPandemia face coțofenele și mai agresive. Australienii cu mască, atacați de păsări

Pandemia face coțofenele și mai agresive. Australienii cu mască, atacați de păsări

cotofenePandemia face coțofenele și mai agresive. Australienii cu mască, atacați de păsări

În Australia, sezonul de împerechere al coțofenelor este în lunile septembrie și octombrie, perioadă în care păsările devin foarte agresive, din dorința de a-și proteja puii.

Experții australieni spun că sezonul în care coțofenele își depun ouăle este cel mai periculos pentru trecători, mai ales în pandemie, când trebuie să poarte mască de protecție

Darryl Jones, expert în comportamentul acestor păsări, în cadrul Griffith University, a declarat pentru NCA Newswire, citat de Daily Mail: „Știm că recunosc trăsăturile faciale ale oamenilor și îi pot ataca, mai ales dacă poartă mască, deoarece nu pot face diferența”.

O fetiță de 5 luni a murit după ce a atacat-o o coțofană

Avertismentul vine la doar câteva săptămâni după ce o fetiță de cinci luni a murit după ce mama sa a încercat să o protejeze de o coțofană agresivă într-un parc din Brisbane.

Expertul în coțofane Gisela Kaplan spune că păsările vor ataca și mai des, dacă văd persoane cu mască, deoarece nu mai fac diferența între posibilii „agresori” și „prieteni”. Aceasta consideră că numărul mare de oameni mascați care se plimbă în parcuri după încheierea noului lockdown vor forța coțofenele să atace mai mult.

Tocmai pentru că știu ce-i așteaptă, localnicii se plimbă adesea purtând căști de protecție sau având asupra lor cu bețe lungi, ca să se poată feri de atacul coțofenelor.

author avatar
Andreea Vlad
568 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger