AcasăȘTIRI EXTERNEPandemia Covid, apă de ploaie! Până la 13 milioane de oameni ar...

Pandemia Covid, apă de ploaie! Până la 13 milioane de oameni ar putea muri în următoarele luni! S-a dat alerta în lume (VIDEO)

Pandemia Covid, apă de ploaie! Până la 13 milioane de oameni ar putea muri în următoarele luni! S-a dat alerta în lume (VIDEO)

Foametea amenință 13 milioane de oameni în Cornul Africii. Potrivit Programului Alimentar Mondial, regiunea se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, situație care necesită „acțiune umanitară imediată”.

13 milioane de oameni din Kenya, Somalia și Etiopia sunt astfel în pericol, a anunțat Programul Alimentar Mondial (WFP). Au trecut trei ani fără un sezon ploios real, iar regiunea înregistrează cele mai uscate condiții din 1981, a spus agenția ONU.

Amenințați de moarte în chinuri

Seceta a distrus recoltele și a provocat o mortalitate „anormal” de mare a animalelor , forțând familiile rurale care trăiesc din creșterea animalelor și agriculturii să-și abandoneze casele. Apa și pășunile sunt rare, iar prognoza pentru precipitații sub medie pentru lunile următoare nu face decât să agraveze situația, a spus Michael Dunford, directorul regional al WFP pentru Africa de Est.

5,7 milioane de oameni au nevoie de asistență alimentară în sudul și sud-estul Etiopiei, între care 500.000 de copii și mame malnutrite, scrie AFP.

În Somalia, numărul persoanelor clasificate ca suferind de foame extremă este de așteptat să crească de la 3,5 milioane la 4,6 milioane până în luna mai.

În sud-estul și nordul Kenyei, unde a fost declarată o urgență de secetă în septembrie, alte 2,8 milioane de oameni au nevoie de asistență.

Potrivit WFP, sunt necesare 327 de milioane de dolari pentru a satisface nevoile imediate în următoarele șase luni.

Experții spun că evenimentele meteorologice extreme au loc cu o frecvență și intensitate crescute din cauza schimbărilor climatice și Africa este cea mai mare expusă, în ciuda faptului că este continentul care contribuie cel mai puțin la încălzirea globală a planetei.

author avatar
Tudor Borcea