AcasăȘTIRI EXTERNEPână și preșcolarii sunt în pericol în SUA. La grădiniță, cu ghiozdan...

Până și preșcolarii sunt în pericol în SUA. La grădiniță, cu ghiozdan antiglonț

Până și preșcolarii sunt în pericol în SUA. La grădiniță, cu ghiozdan antiglonț

O mamă din Oklahoma, SUA, a stârnit reacții negative după ce a postat pe TikTok un videoclip în care își învață fiul de cinci ani cum să se protejeze de un schimb de focuri folosind un rucsac antiglonț, pe fondul unor sângeroase incidente cu arme de foc în școlile americane.

Cassie Walton, în vârstă de 23 de ani, este mamă a doi copii. În postarea sa, care a fost vizualizată de peste șapte milioane de persoane, ea îi spune fiului său ce să facă dacă învățătoarea îi spune să se ascundă și cum să se protejeze cu rucsacul pe care i l-a cumpărat pentru prima zi de grădiniță.

Tragedia din Uvalde a motivat-o

Cassie Walton și-a instruit, de asemenea, fiul să „păstreze tăcerea” în cazul în care un om înarmat se se află în clasa sa. „Fiecare părinte crede că un atac armat nu i se poate întâmpla copilului său, până când aceasta se întâmplă”, spune Cassie Walton.

Ea explică faptul că școlile fac de obicei exerciții de siguranță la începutul anului pentru a-i pregăti pe copii pentru posibilitatea apariției unei persoane periculoase.

Walton spune că tragedia din școala din Uvalde, Texas, au motivat-o să cumpere rucsacul fiului ei. Fiul ei auzise despre Uvalde și i-a pus mai multe întrebări, inclusiv dacă așa ceva s-ar putea întâmpla la școala lui, scrie TVA Nouvelles.

„Am încercat să abordez chestiiunea cu răspunsuri adecvate vârstei lui și să îi explic beneficiile unui rucsac antiglonț”, spune Cassie Walton. Abordarea femeii a fost lăudată de mulți internauți și experți, însă unii specialiști îndeamnă la prudență.

Amanda Nickerson, directoarea Centrului Alberti pentru prevenirea abuzurilor și a hărțuirii, a declarat că a fost încântată de faptul că doamna Walton nu a încercat să își sperie copilul, ci a încercat să îi ofere instrumentele necesare pentru a acționa în cazul în care în școala ei ar izbucni un schimb de focuri.

Cu toate acestea, ea reamintește că nu s-a dovedit că rucsacurile antiglonț sunt eficiente. De asemenea, ea le recomandă părinților să le reamintească copiilor lor că trebuie să urmeze în primul rând indicațiile profesorului lor dacă un atacator intră în școală.

Alți experți sunt îngrijorați că o abordare similară cu cea a mamei de 23 de ani va contribui la un climat de teamă și anxietate în rândul elevilor.

author avatar
Tudor Borcea