AcasăȘTIRI EXTERNEPământul a înghiţit drumul! O șosea montană intens circulată de turişti s-a...

Pământul a înghiţit drumul! O șosea montană intens circulată de turişti s-a surpat, după o alunecare de teren uriașă

Stare de urgenţă pe un drum intens circulat de turişti! Autoritățile au anunțat că drumul a cedat „catastrofal” la kilometrul 12,8.

O șosea montană, care face legătura între orașele din estul statului Idaho și populara destinație turistică Jackson, Wyoming, s-a surpat după o alunecare de teren.

A dispărut carosabilul

Incidentul a avut loc ieri la scurt timp după ce şoferii îngrijorați au semnalat o fisură în drum. Ulterior, în urma unei alunecări de teren uriaşe șoseaua Teton Pass, a rămas fără o mare parte din carosabil, dispărută în urma prăbușirii.

 

„Echipele WYDOT, împreună cu echipele contractuale de la Evans Construction, lucrau în zonă pentru a construi o ocolire în jurul pagubelor, dar alunecarea de teren a continuat să se deplaseze, distrugând întregul drum”, a precizat departamentul.

În paralel Guvernatorul Mark Gordon a declarat situație de urgență şi a dat asigurări că se vor aloca resurse suplimentare de la Administrația Federală a Autostrăzilor pentru a începe lucrările de reparații.

S-a surpat şoseaua şi la Slănic

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a surpat, în luna aprilie, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă.

Terenul în zona afectată de surpare din Slănic Prahova s-a tasat cu încă 20 de centimetri, în urma măsurătorilor efectuate vineri dimineaţa, de personalul specializat, contractat de Primăria Slănic, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), potrivit Agerpres.

„Menţionăm că până la acest moment, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administraţiei publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localităţii”, precizează sursa citată.

author avatar
Andrei Ștefan