AcasăȘTIRI EXTERNEIsraelul le-a decis soarta palestinienilor. După bombardamentele aeriene, urmează invazia terestră în...

Israelul le-a decis soarta palestinienilor. După bombardamentele aeriene, urmează invazia terestră în Fâșia Gaza!

Palestinienii, terci sub șenilele tancurilor israeliene. Ofensivă terestră în Fâșia Gaza

Planurile unei eventuale incursiuni terestre în Fâșia Gaza vor fi prezentate în cursul zilei de joi Statului Major al armatei israeliene pentru aprobare.

Purtătorul de cuvânt al Tsahal (IDF, armata israeliană) generalul de brigadă Hidai Zilberman, a declarat că aceste planuri, care sunt elaborate de divizia Gaza și Comandamentul Sud, vor fi apoi remise liderilor politici din Israel pentru examinare.

În ultimele zile, armata a trimis trupe terestre suplimentare la frontieră -parașutiști, Brigada de Infanterie Golani și Brigada 7 Blindată – în așteptarea unei posibile incursiuni, dar nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la continuarea unei astfel de campanii.

Întrebat despre posibilitatea unei incursiuni la sol, un înalt responsabil al armatei a declarat că unitățile sunt „gata” și a menționat „pregătirile pentru operațiuni la sol în diferite etape”.

Anterior, ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat că gruparea palestiniană islamistă Hamas  „va regreta” atacurile cu rachete și că luptele vor dura „mai multe zile”.

Aproximativ 1.500 de rachete au fost lansate asupra statului evreu de la începutul săptămânii de către diferite grupuri armate palestiniene. Ca represalii, Israelul continuă să bombardeze Fâșia Gaza, unde ultimul bilanț indică cel puțin 70 de morți, între care 17 copii și aproape 400 de răniți.

Vineri se așteaptă o a treia reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, publică de această dată.

În timpul primelor două reuniuni prin videoconferință, ținute în spatele ușilor închise, Statele Unite s-au opus adoptării unei declarații comune pentru a opri violențele, considerând-o „contraproductivă” în această etapă, potrivit diplomaților.

Poliția pe protestatarii arabi

Israel se confruntă, de asemenea, cu un alt „front”: revolte în orașele iudeo-arabe. Gantz, a ordonat desfășurarea a 10 companii de poliție de frontieră de rezervă pentru a sprijini eforturile forțelor de ordine de a pune capăt ciocnirilor din aceste orașe.

Un comunicat al biroului lui Gantz indică faptul că nu se va recurge la mobilizarea armatei pentru a menține ordinea în orașele israeliene. Dar soldații vor ajuta poliția cu o „anvelopă logistică”, se menționează în comunicat.

Zborurile către aeroportul Ben-Gurion, redirecționate

Pe de altă parte, toate zborurile către Aeroportul Internațional Ben-Gurion din Tel Aviv sunt redirecționate până la o nouă notificare, au declarat joi autoritățile aeroportuare israeliene.

Decizia nu afectează zborurile care pleacă de la aeroport, unde avioanele private au voie să aterizeze și unde traficul a fost deja suspendat temporar marți seara, potrivit sursei citate.

author avatar
Tudor Borcea
583 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger