AcasăȘTIRI EXTERNEOroare în SUA. 46 de migranți, găsiți morți într-un camion în Texas...

Oroare în SUA. 46 de migranți, găsiți morți într-un camion în Texas / Guvernatorul îl acuză direct pe Joe Biden – FOTO&VIDEO

Oroare în SUA. 46 de migranți, găsiți morți într-un camion în Texas / Guvernatorul îl acuză direct pe Joe Biden – FOTO&VIDEO / Foto: Facebook

Cadavrele au fost găsite în interiorul unui camion în apropiere de San Antonio, la 240 km de granița cu Mexic, potrivit presei locale.

Cadavrele a cel puțin 46 de persoane au fost găsite luni într-un camion în apropiere de San Antonio, în Texas (sudul Statelor Unite), potrivit presei locale, un mijloc de transport utilizat frecvent de migranții care încearcă să intre în Statele Unite.

„O oribilă tragedie umană”

„Am preluat până acum aproximativ 46 de cadavre”, a declarat Charles Hood, șeful pompierilor din oraș, care a precizat că 16 persoane rănite – 12 adulți și patru copii – au fost preluate și erau „conștiente” în timp ce erau transportate la serviciile medicale.

„În această seară ne confruntăm cu o tragedie umană oribilă”, a comentat primarul din San Antonio, Ron Nirenberg. „Sperăm că cei responsabili pentru plasarea acestor oameni în astfel de condiții inumane vor fi urmăriți în justiție în toată măsura legii”.

Camioane precum cel găsit în San Antonio, la aproximativ 240 km de granița cu Mexicul, sunt un mijloc de transport obișnuit pentru migranții care încearcă să intre în Statele Unite. O astfel de călătorie este extrem de periculoasă, mai ales că vehiculele sunt rareori dotate cu aer condiționat, iar ocupanții rămân repede fără apă. „Pacienții pe care i-am văzut erau înfierbântați la atingere, sufereau de insolație, epuizare din cauza căldurii, nu s-a găsit apă în vehicul”, a declarat șeful pompierilor.

Trei persoane arestate

Grozăvia a fost descoperită de un bărbat care lucra în apropiere și care „a auzit un strigăt de ajutor” și s-a dus să vadă ce se întâmplă, a declarat șeful poliției din San Antonio, William McManus, în cadrul conferinței de presă. Trei persoane au fost arestate, a spus el, dar „nu știm dacă au o legătură absolută cu acest lucru sau nu. Ancheta, acum federală, a fost încredințată anchetatorilor Departamentului pentru Securitate Internă”, a precizat McManus, scrie Le Point.

Aproximativ 60 de pompieri au fost mobilizați pentru a se ocupa de cadavre și vor primi consiliere, a declarat șeful lor, Charles Hood. „Nu ar trebui să deschidem un camion și să găsim mormane de cadavre”, a spus el, explicând trauma cu care s-au confruntat oamenii săi.

Guvernatorul Texasului dă vina pe Joe Biden

Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, a deplâns „tragedia” pe Twitter și a precizat că consulul mexican, deși nu se cunosc „cetățeniile” victimelor, se deplasează la fața locului. Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a profitat imediat de această tragedie pentru a da vina pe președintele democrat Joe Biden. „Aceste decese sunt responsabilitatea lui Biden. Ele sunt rezultatul politicii sale mortale de deschidere a frontierelor”, a atacat el.

Sosirea migranților ilegali a crescut brusc după alegerea lui Joe Biden, deși de la sosirea sa la Casa Albă a încercat să stopeze fluxul de migranți, încredințând această problemă spinoasă vicepreședintelui său Kamala Harris. În 2017, o tragedie similară a marcat America: zece migranți au murit într-o remorcă supraîncălzită, într-o parcare în apropiere de San Antonio.

La momentul respectiv, autoritățile de imigrare au raportat că temperatura în rulotă, unde se aflau zeci de migranți, a crescut până la 65°C. Șoferul camionului, care a declarat că nu și-a dat seama că transporta în remorcă aproximativ 100 de persoane, a fost condamnat în aprilie 2018 la închisoare pe viață fără drept de eliberare condiționată.

author avatar
Tudor Borcea