AcasăȘTIRI EXTERNEOriginea Covid-19. SUA: „Opoziția Chinei față de ancheta OMS, iresponsabilă și periculoasă”

Originea Covid-19. SUA: „Opoziția Chinei față de ancheta OMS, iresponsabilă și periculoasă”

Originea Covid-19. SUA: „Opoziția Chinei față de ancheta OMS, iresponsabilă și periculoasă”

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a criticat joi, 22 iulie 2021, reacția Chinei la ancheta Organizației Mondiale a Sănătății asupra originilor Covid-19.

China a respins joi, 22 iulie, propunerea OMS de a continua investigarea originii pandemiei în țara asiatică, unde au fost identificați la sfârșitul anului 2019 primii pacienți din lume cu Covid-19.

„Nu este momentul să se facă obstrucții”

Opoziția Beijingului la continuarea anchetei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) asupra originii pandemiei este „iresponsabilă” și „periculoasă”, a declarat joi, Jen Psaki.

„Nu este momentul să se facă obstrucții”, a continuat ea, după ce China a criticat cererea Organizației Mondiale a Sănătății de a efectua un audit al laboratoarelor din zonele în care au fost identificate primele cazuri de coronavirus, care se referă în special la orașul chinez Wuhan, scrie Ouest-France.

China: „O aroganță față de știință”

Joi, vice-ministrul chinez al Sănătății, Zeng Yixin, s-a declarat „extrem de surprins” de cererea OMS. Este o „lipsă de respect pentru bunul simț și o aroganță față de știință”, a spus el într-o conferință de presă.

La 31 decembrie 2019, China a dezvăluit OMS existența unui focar de cazuri de pneumonie în Wuhan. Dar Beijingul a luptat întotdeauna cu înverșunare împotriva teoriei conform căreia Covid-19 ar fi putut scăpa de la unul dintre laboratoarele sale, în special de la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Mult timp îndepărtată de majoritatea experților, această ipoteză adusă în Statele Unite de fosta administrație Trump (2017-2021) a revenit cu vigoare în ultimele luni în dezbaterea americană.

 

author avatar
Tudor Borcea