AcasăȘTIRI EXTERNEOriginea Covid-19. Serviciile americane de informații iau în calcul un accident de...

Originea Covid-19. Serviciile americane de informații iau în calcul un accident de laborator

Originea Covid-19. Serviciile americane de informații iau în calcul un accident de laborator/ Foto: Facebook

Serviciile Naționale de Informații ale SUA nu exclud pista unei scurgeri (accidentale sau nu) dintr-un laborator din China pentru a explica actuala pandemie Covid-19. Potrivit americanilor, numeroase zone de umbră persistă.

Serviciile de informații americane încă nu exclud ipoteza accidentului de laborator pentru a explica izbucnirea pandemiei Covid-19 în Wuhan, China, au declarat oficialii de peste ocean.

„Comunitatea de informații nu știe exact unde, când sau cum a fost transmis inițial virusul care a generat pandemia Covid-19, a declarat directorul Serviciilor Naționale de Informații ale SUA, Avril Haines, în cadrul unei audieri în Senat.

Haines a menționat „două teorii” care explică originea coronavirusului: contactul uman cu animale infectate sau un accident de laborator.

„Continuăm să lucrăm, colectăm informații și facem tot ce putem pentru a vă oferi cât mai multă încredere” în explicația originii pandemiei, a spus Haines.

„China nu a fost transparentă”

„Facem tot ce putem și folosim toate resursele de care dispunem pentru a face lumină în acest caz”, a adăugat directorul CIA, William Burns.

Dar „ceea ce este clar pentru noi și experții noștri este că liderii chinezi nu au fost complet sinceri sau transparenți în cooperarea lor” cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu privire la originea coronavirusului, a precizat Burns.

Ancheta OMS continuă

Serviciile de informații lucrează cu alte agenții guvernamentale și universități pentru a încerca să stabilească proveniența exactă a virusului, a declarat și generalul Paul Nakasone, șeful agenției de informații militare, NSA.

În raportul lor publicat la sfârșitul lunii martie, experții internaționali ai OMS judecaseră „extrem de puțin probabilă” teoria conform căreia coronavirusul ar fi putut scăpa de la Institutul de Virusologie din Wuhan, orașul din centrul Chinei, unde Covid-19 a apărut la sfârșitul anului 2019.

Însă eliminarea din start a acestei ipoteze de către OMS a fost imediat criticată de alți experți independenți care au considerat că nu există suficiente justificări în acest sens și că pista unui accident de laborator este una cheie pentru aflarea adevărului.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, acuzat deseori de temenele politice în fața Beiingului, a cerut, după publicarea raportului, continuarea investigației unui posibil accident de laborator, menționând că experții internaționali „l-au informat despre dificultățile lor în accesarea datelor brute” în timp ce se aflau în China, scrie Ouest-France.

Teza unui accident la Institutul de Virusologie din Wuhan fusese apărată puternic de administrația SUA sub președintele Donald Trump, pe baza informațiilor furnizate de serviciile americane. China a negat întotdeauna agresiv această posibilitate.

 

author avatar
Tudor Borcea
290 afisari

2 COMENTARII

  1. Avril Haines -Serv de informatii american „nu stie UNDE CAND SI CUM ” dar se pare ca virusul a scapat dintr-un laborator !! ,concluzie -este un virus facut la comanda !.
    Vinovatul de serviciu tot scapat din laboratoarele serviciilor =CHINA !.
    AST-I REFERENUL la melodia covid 19 .

  2. Americanii ascund (cât vor mai putea ?) un fapt vehiculat chiar de medii americane foarte implicate în a deconspira întreaga tărășenie a pandemiei . Serviciile secrete nu știu cum să împacheteze mai plauzibil realitatea pentru a nu deconspira o afacere mizerabilă . Să vedeți ! Odată cu semnarea (aderarea) unor tratate internaționale prin care se interzic cercetări de laborator ce au în vizor arme de distrugere în masă , America , investitorul principal , realizează atât pierderea de capital investit cât și descoperirile făcute în decursul timpului în domeniu . Descoperiri care , ele însele , reprezintă un capital formidabil . Ce se vehiculează că s-ar fi întâmplat ? Conștientizând pierderea , statul american , dă tema propriilor servicii secrete de a găsi un cumpărător dispus să îngroape secretul dar să continue cercetările . Cine este cel care … , cine are la nivel mondial o asemenea disponibilitate ? China desigur ! Acum , se pare , Chinei , nu i s-a pus la dispoziție și partea de documentație , de cercetare , ce oferea distrugerea virusului odată inoculat corpului uman . Belea ! Cinezilor le scapă din neglijență și din multă ignoranță (recunosc și ei) o „bucățică” din arma de distrugere în masă .
    De aici încolo se lasă întunericul subînțelegerii . Să nu îmi cereți sursele ! Nu mă supăr dacă.le descoperiți .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger