AcasăȘTIRI EXTERNEOrdinul lui Biden privind obligativitatea vaccinării, suspendat de Justiția americană: ”Grave probleme...

Ordinul lui Biden privind obligativitatea vaccinării, suspendat de Justiția americană: ”Grave probleme constituţionale”

O curte federală de apel din Statele Unite a suspendat, sâmbătă, ordinul președintelui american Joe Biden care prevedea obligativitatea vaccinării angajaților companiilor care au peste 100 de salariați. Este posibil ca ordinul să conțină ”grave probleme constituţionale”.

Americanii, obligați să se vaccineze sau să se testeze

Ordinul semnat de liderul de la Casa Albă vizează peste 10 milioane de angajați americani care ar fi fost, astfel, obligați să se vaccineze împotriva COVID-19, până pe 4 ianuarie, potrivit anunțului făcut de președintele Joe Biden.

Administrația Joe Biden a emis un ordin federal prin care cerea ca personalul din companiile americane cu cel puțin 100 de angajați fie să se vaccineze împotriva COVID-19, fie să se testeze săptămânal. Justiția a revocat acest ordin invocând „probleme grave de ordin legal și constituțional”, relatează Reuters.

Texasul s-a opus ordinului președintelui american

Măsura fusese anunţată la jumătatea lunii septembrie, și  adoptată săptămâna aceasta de executiv. Ordinul, însă, a fost imediat contestat, mai ales de Texas, controlat de republicani. Aceștia se opun oricărei obligaţii de vaccinare în lupta împotriva pandemiei.

Curtea federală de apel pentru Texas care a suspendat ordinul lui Binen apreciază că reclamanţii „au prezenat argumente care sugerează că există probleme constituţionale şi procedurale grave” cu privire la textul guvernamental. Prin urmare, acesta este „suspendat” în aşteptarea unei examinări de fond de către instanţă.

author avatar
Alina Costache
142 afisari

2 COMENTARII

  1. La ei s-a putut. La noi li s-ar fi întocmit dosare penale „texanilor” autohtoni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger