AcasăȘTIRI EXTERNEOrban anunță referendum pentru sancțiunile împotriva Rusiei: „Au fost decise de birocrații...

Orban anunță referendum pentru sancțiunile împotriva Rusiei: „Au fost decise de birocrații de la Bruxelles”

(sursa foto: Facebook/Orbán Viktor)

Premierul de la Budapesta dă de înțeles că vrea să afle părerea ungarilor pe tema sancțiunilor Uniunii europene la adresa Rusiei, ca urmare a conflictului din Ucraina. De unde și o „consultare națională” pe această temă.

Premierul ungar Viktor Orbon a anunțat un referendum privind sancțiunile impuse Rusiei de UE din cauza războiului din Ucraina, potrivit nordot.

Săgeți la adresa Bruxelles-ului

„Sancțiunile nu au fost decise democratic, ci au fost decise de birocrații de la Bruxelles și de elitele europene”, a declarat luni șeful Guvernului de la Budapesta. „Deși cetățenii Europei plătesc prețul, nu au fost întrebați”, a mai susținut acesta.

În cadrul unei „consultări naționale”, guvernul ungar va fi „primul din Europa care va întreba oamenii despre sancțiunile impuse Rusiei”, a spus Orban.

Când anume ar urma să aibă loc această consultare națională nu s-a anunțat încă.

Totodată, șeful Guvernului de la Budapesta a declarat luni, în Parlament, că Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina vecină, titrează nationalpost.com care preia Reuters. Oficialul ungar a criticat dur sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei, despre care a spus că au dus la creșterea prețurilor la energie.

author avatar
Andrei Coman