AcasăȘTIRI EXTERNEOrban al Ungariei: nu-i vom lăsa pe activiștii LGBT să intre în...

Orban al Ungariei: nu-i vom lăsa pe activiștii LGBT să intre în școli!

Premierul ungar Viktor Orban a promis  că eforturile instituţiilor UE şi ale unor politicieni europeni de a-l determina să renunţe la legea care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli vor fi zadarnice.

„Steagul curcubeu” flutură acum deasupra Uniunii Europene, dar unii europenii tot  sunt homofobi, cum tot încearcă să convingă plimbătorii de hârtii de la Bruxelles, între  „corectitudinea politică” și drepturile minorităților sexuale.

Dimpotrivă, LGBT încalcă fățiș drepturile majorităților, organizând manifestații-gigant, pretexte pentru a căuta, cu aere de victime voioase, noi prozeliți pentru mișcarea lor. Și sunt milioane. Prin urmare, unde-i homofobia? Școlile au rămas ultimul refugiu în care n-au năvălit. Cel puțin în Europa de Est.

”Parlamentul European şi Comisia Europeană vor ca noi să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe. Dar Ungaria nu doreşte acest lucru”, a scris  joi Viktor Orban într-un mesaj pe Facebook,  ziua în care în această ţară intră în vigoare legea care interzice folosirea în şcoli a materialelor care promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen, precum şi a conţinuturilor pornografice.

“Aceasta este o chestiune de suveranitate naţională. Birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici, orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri!”, a promis Orban.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat miercuri Budapesta cu o nouă procedură de infringement dacă nu ”corectează” respectiva lege.

Tot joi, într-o acţiune de protest împotriva acestei legi, ONG-urile Amnesty International şi Hatter Society au ridicat un uriaș balon – evident –  în culorile curcubeului deasupra clădirii parlamentului de la Budapesta.

author avatar
Radu Jacotă Redactor