AcasăȘTIRI EXTERNEOrașe mai „sigure”. China folosește inteligența artificială ca să-și spioneze cetățenii

Orașe mai „sigure”. China folosește inteligența artificială ca să-și spioneze cetățenii

chinaOrașe mai „sigure”. China folosește inteligența artificială ca să-și spioneze cetățenii

Zeci de firme chineze au construit software-uri care utilizează inteligența artificială pentru a sorta datele despre rezidenți, pe fondul cererii ridicate din partea autorităților de la Beijing care doresc să-și îmbunătățească instrumentele de supraveghere, arată o analiză Reuters.

Reuters a examinat peste 50 de documente disponibile public și a descoperit că zeci de entități din China au cumpărat în ultimii patru ani un astfel de software, cunoscut sub numele de „o persoană, un fișier”. Tehnologia îmbunătățește software-ul existent, care pur și simplu colectează date, dar le lasă oamenilor posibilitatea să le organizeze.

„Sistemul are capacitatea de a învăța independent și poate optimiza acuratețea creării fișierelor pe măsură ce cantitatea de date crește. (Chipurile care sunt) parțial blocate, mascate sau care poartă ochelari și portretele cu rezoluție joasă pot fi, de asemenea, arhivate relativ precis”, potrivit datelor oferite de departamentul de securitate publică din Henan, a treia provincie din China ca populație.

Big Brother-ul din China

Noul software îmbunătățește abordarea actuală a Beijingului privind supravegherea. Deși sistemele existente din China pot colecta date despre indivizi, forțele de ordine și alți utilizatori au fost lăsați să le organizeze. O altă limitare a software-ului actual de supraveghere este incapacitatea acestuia de a conecta detaliile personale ale unei persoane la o locație în timp real, cu excepția punctelor de control de securitate, cum ar fi cele din aeroporturi, potrivit Jeffrey Ding, de la Centrul pentru Securitate și Cooperare Internațională din Stanford.

O persoană, un fișier „este o modalitate de sortare a informațiilor care face mai ușoară urmărirea persoanelor”, a spus Mareike Ohlberg, cercetător senior la German Marshall Fund.

China își spionează cetățenii în „numele binelui public”

China face eforturi pentru a moderniza rețelele de supraveghere prin valorificarea puterii big data și a AI, potrivit Reuters. Potrivit documentelor guvernamentale, unii dintre utilizatorii software-ului, cum ar fi școlile, doreau să monitorizeze fețele necunoscute în afara unității școlare. Alte antități, precum secțiile de poliție, folosesc software-ul pentru „menținerea securității politice, a stabilității sociale și a păcii în rândul oamenilor”.

Beijingul spune că monitorizarea sa este crucială pentru combaterea criminalității și a fost cheia eforturilor sale de a lupta împotriva răspândirii COVID-19. Activiștii pentru drepturile omului precum Human Rights Watch spun că țara construiește un stat de supraveghere care încalcă intimitatea și vizează în mod nedrept anumite grupuri, cum ar fi minoritatea musulmană uigură.

author avatar
Andreea Vlad
406 afisari

3 COMENTARII

  1. boala comunistilor si a dictatorilor . spre asta tinde si democratiile occidentale . sub pretextul teroristilor tot de ei creati , se intensifica urmarirea oamenilor peste tot .

  2. Orașe mai sigure pentru cine?
    Pentru conducătorii tiranici ai Chinei, nu pentru cetățenii care devin prizonieri în acele orașe sigure. Dacă imaginile recente din social-media, despre orasul Shanghai sunt adevărate atunci este clar că acolo are loc o catastrofă umanitară!
    Să ții captivi, de mai multe zile, in case, 25-26 de milioane de locuitori!
    Cu cât devin mai sigure orașele lumii, cu atât se transformă în temnițe pe viață pentru oameni!

  3. Dar sa nu uitati ca tot ce vedeti in China este tehnologie 5eyes adica este peste tot in Europa si G7…adica dictatura globalista

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger