AcasăȘTIRI EXTERNEOperațiunea străzi curate. Boris Johnson vrea să-i taxeze pe producătorii de...

Operațiunea străzi curate. Boris Johnson vrea să-i taxeze pe producătorii de gumă de mestecat

Operațiunea străzi curate. Boris Johnson vrea să-i taxeze pe producătorii de gumă de mestecat/ Foto: Facebook

Locatarul de pe 10 Downing Street consideră că producătorii de chewing-gums trebuie taxați, în scopul păstrării curățeniei orașelor.

Boris Johnson se pregătește să introducă o taxă pe guma de mestecat pentru a strânge peste 100 de milioane de lire sterline în scopul de a curăța străzile din Marea Britanie de ceea ce el a numit „o acnee monstruoasă, lipicioasă și cenușie”.

În 2010, când era primar al Londrei, actualul prim-ministru britanic a subliniat această „plagă monstruoasă” care s-a împrăștiat pe străzile capitalei Marii Britanii, într-un articol publicat în Telegraph.

„Guma de mestecat aruncată este o pată inestetică pe frumosul nostru oraș iar prezența ei pe caldarâm este, de asemenea, o mare pierdere a banilor contribuabililor”, a adăugat Boris Johnson.

Premierul ar dori să strângă 100 de milioane de lire sterline ( aproximativ 117 milioane de euro), pentru a curăța toate trotuarele din țară. Pentru a face acest lucru, ar dori ca producătorii de gumă de mestecat (fără a le specifica numele) să scoată bani din buzunar, fluturând amenințarea cu crearea unei noi „taxe pe guma de mestecat”.

„Există discuții pentru a vedea dacă vor plăti voluntar, dar oficialii se gândesc deja la modul de impunere a unei taxe. Vrem străzi mai curate, astfel încât să putem face o diferență semnificativă în comunități”, a declarat o sursă guvernamentală.

Această nouă taxă ar face parte din încercarea primului ministru de a reconstrui Marea Britanie după pandemia Covid-19 pentru a o face „mai puternică și mai bună”, potrivit Sunday Times.

300.000 de chewing-gums pe Oxford Street

„BoJo” nu este primul care are această idee, Philip Hammond, fostul ministru al Sănătății, se gândise deja la asta în 2018, dar nu a reușit să-și impună la vot planul, scrie Le Point.

Sprijinit în acest proces de comunitățile locale sau de organizația Clean Up Britain , Boris Johnson ar fi hotărât să facă tot posibilul pentru a eradica prezența gumei de mestecat aruncată pe jos.

Potrivit presei britanice, 300.000 de gume de mestecat ar fi fost numărate pe Oxford Street, una dintre străzile principale ale Londrei. Curățarea lor ar dura cel puțin trei luni, la un cost neprecizat.

author avatar
Tudor Borcea
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger