AcasăȘTIRI EXTERNEOPERAȚIUNEA OSCAR. Europol, Frontex și Eurojust își unesc forțele pentru a-i prinde...

OPERAȚIUNEA OSCAR. Europol, Frontex și Eurojust își unesc forțele pentru a-i prinde pe rușii care vor să evite sancțiunile

europolOPERAȚIUNEA OSCAR. Europol, Frontex și Eurojust își unesc forțele pentru a-i prinde pe rușii care vor să evite sancțiunile

Agenția europeană de cooperare polițienească Europol, împreună cu țările UE, Eurojust și Frontex, a lansat operațiunea Oscar pentru a sprijini investigațiile financiare ale statelor membre UE care vizează bunuri deținute de persoane fizice și companii rusești.

Operațiunea Oscar va avea ca scop, de asemenea, să sprijine anchetele penale ale statelor membre în legătură cu eludarea sancțiunilor comerciale și economice impuse de UE, a spus Europol.

Similar cu Operațiunea Sentinel, care vizează frauda împotriva fondurilor UE de recuperare Covid-19, Operațiunea Oscar este o operațiune umbrelă care va continua pentru o perioadă de cel puțin un an și va include o serie de investigații separate, a spus Europol.

Operațiunea Oscar vizează bunurile criminale ruse

În cadrul Operațiunii Oscar, inițiată de Centrul European de Criminalitate Financiară și Economică al Europol, Europol va facilita schimbul de informații între parteneri și va oferi sprijin operațional într-o serie de investigații financiare care vizează activele unor persoane și companii rusești și eludarea sancțiunilor economice ale UE legate de Agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

În plus, Europol va oferi sprijin analitic personalizat anchetelor, expertiză medico-legală şi tehnică şi sprijin financiar autorităţilor naţionale competente.

Agenţia europeană pentru cooperare judiciară, Eurojust, va facilita schimbul de informaţii strategice şi operaţionale, va oferi asistenţă juridică şi sprijin juridic şi va consolida cooperarea dintre autorităţile naţionale de anchetă şi judiciare. Frontex va contribui la operaţiune prin consolidarea controlului asupra persoanelor care trec frontierele externe ale UE şi care intră sub incidenţa sancţiunilor.

author avatar
Andreea Vlad
419 afisari

4 COMENTARII

  1. LOL, veniti la Banca Transilvania sa vedeti aici spalari de bani cu aprobare de la tovarashii cu umere instelate. Observati ce chestie? Si generalii si sefii mafiei rusesti au mania asta cu stelele pe umeri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger