AcasăȘTIRI EXTERNEONU, despre închiderea școlilor din cauza pandemiei: „O catastrofă generațională”

ONU, despre închiderea școlilor din cauza pandemiei: „O catastrofă generațională”

scoli

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat marţi că lumea se confruntă cu o „catastrofă generaţională” din cauza închiderii şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus. Oficialul a subliniat că a-i aduce pe elevi înapoi la sala de clasă în condiţii de siguranţă trebuie să fie „principala prioritate”.

Secretarul general al ONU a spus că, de la mijlocul lunii iulie, şcolile au fost închise în aproximativ 160 de ţări, afectând peste 1 miliard de elevi, în timp ce nu mai puţin de 40 de milioane de copii au ratat educaţia preşcolară.

Aceasta se adaugă celor mai mult de 250 milioane de copii care nu mergeau la şcoală înainte de pandemie şi în timp ce doar un sfert din elevii de gimnaziu din ţările în curs de dezvoltare au plecat cu cunoştinţe de bază, a declarat el într-o videoconferinţă.

Redeschiderea școlilor, principala prioritate

„Acum ne confruntăm cu o catastrofă generaţională ce ar putea irosi un potenţial uman incalculabil, submina decenii de progres şi exacerba inegalităţile înrădăcinate”, a declarat Guterres, în timp ce a lansat o campanie ONU având titlul “Save our Future”. „Odată ce transmisia locală de COVID-19 este sub control, a-i aduce pe elevi înapoi la şcoală şi în instituţii de învăţământ în condiţii de siguranţă trebuie să fie principala prioritate”, a subliniat el.

„Consultarea cu părinţii, îngrijitorii, profesorii şi tinerii este fundamentală”, a adăugat el. Recomandările ONU, potrivit The Guardian, pentru revenirea pe drumul cel bun al educaţiei globale intervin în timp ce preşedintele SUA Donald Trump insistă pentru redeschiderea şcolilor în faţa opoziţiei unor profesori şi părinţi, în contextul în care cazurile de COVID-19 sunt în puternică creştere în multe părţi ale ţării.

Efectele devastatoare ale școlii online ineficiente

Antreprenorul Măriuca Talpeş susține că elevii români care au făcut ore online, nu la fel de eficiente precum cele din clasă, vor avea un salariu mai mic de-a lungul vieţii profesionale. În plus, aceasta punctează faptul că un elev care abandonează școala reprezintă o cheltuială de un milion de euro pentru stat.

„Un an şcolar calculat pentru veniturile din ţara noastră i-ar aduce în plus (unui elev n.red.), respectiv, în minus dacă nu face acest an şcolar, 70.000 de euro de-a lungul vieţii lui. Un copil care ajunge să abandoneze şcoala va aduce costuri sociale pentru ţara respectivă, în jur de un million de euro de-a lungul vieţii. Accesul la job pentru aceşti copii care abandonează şcoala este cam 1 la 10”, a explicat Măriuca Talpeş, potrivit Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad
822 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger