AcasăȘTIRI EXTERNEOMS vorbește despre „agenți patogeni periculoși” în laboratoarele din Ucraina! Risc de...

OMS vorbește despre „agenți patogeni periculoși” în laboratoarele din Ucraina! Risc de „potențiale scurgeri”

Biolaboratoarele din Ucraina au stârnit îngrijorarea tuturor, deoarece există pericolul major ca agenții patogeni să se scurgă din cauza deplasării trupelor rusești pe teritoriul țării și să provoace numeroase boli în rândul populației.

Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit Ucraina să le distrugă pentru a preveni o nouă pandemie. Experții în biosecuritate spun că deplasarea trupelor rusești în Ucraina și bombardarea orașelor sale au crescut riscul unei scăpări a agenților patogeni cauzatori de boli, în cazul în care oricare dintre aceste instalații ar fi deteriorate, a declarat agenția pentru Reuters.

„Ca parte a acestei activități, OMS a recomandat cu tărie Ministerului Sănătății din Ucraina și altor organisme responsabile să distrugă agenții patogeni cu grad ridicat de pericol pentru a preveni orice potențiale scurgeri”, potrivit OMS.

Laboratoarele biologice din Ucraina ar fi finanțate de SUA

OMS nu a precizat când a făcut această recomandare și nici nu a oferit detalii despre tipurile de agenți patogeni sau toxine aflate în laboratoarele din Ucraina. De asemenea, agenția nu a răspuns la întrebări privind respectarea recomandărilor sale.

Laboratoarele sunt acum în centrul unui război de propagandă între Rusia și Occident, Rusia acuzând Ucraina că găzduiește instalații de arme biologice și chimice gestionate de SUA.

În ultimele zile, Rusia a acuzat Ucraina că a încercat să dezvolte arme biologice sau nucleare. Miercuri, Kremlinul a indicat că Washingtonul trebuie să dea explicaţii în legătură cu ”laboratoare ucrainene pentru arme biologice”.

author avatar
Andreea Vlad
726 afisari

3 COMENTARII

  1. Deci confirma si astia ca sunt laboratoare de dinainte de razboi ca doar nu le au facut acum cu ameticanii ca stia si nuland , acum cine stie cu bombardamentele ce vor mai face ca dezinformarea e baza !!! Criminalul de la oms cum le stie el pe toate , dar pandemia de covid ai rificat o sefule ???

  2. acum 10 zile ziceau că e fake news rusesc. apoi au cerut chinezii explicații. apoi Victoria Nulland a admis că Pentagonul a finanțat biolaboratoare – desigur, defensive. Apoi s-a ingrijorat că rușii le pot folosit (păi cum, dacă sunt … defensive) ? :)))

    in Românica psihotizată mi-a zis unul că inventez motive pentru invazia rusă. Cam atâta se poate dezbate in România, mai ales acumcă Arafat și Mircea Toma (userist) vor decide ce e adevărul.

  3. haideti sa haidem si sa punem mana pe arme si sa aparam averile facute cu truda si transpiratie de catre politicieni , nu stati !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...