AcasăȘTIRI EXTERNEOMS examinează siguranța vaccinului AstraZeneca. Europa, în stare de alertă!

OMS examinează siguranța vaccinului AstraZeneca. Europa, în stare de alertă!

OMS examinează siguranța vaccinului AstraZeneca

OMS examinează siguranța vaccinului AstraZeneca. Experții Organizației Mondiale a Sănătății analizează, marți, siguranța vaccinului AstraZeneca împotriva Covid-19, suspendat de mai multe țări europene îngrijorate de posibilele efecte secundare grave, în timp ce Brazilia, unde epidemia se agravează, comandă doze masive de alte vaccinuri.

Luni, șapte state europene (Germania, Franța, Italia, Slovenia, Spania, Portugalia și Letonia) au extins lista țărilor care au suspendat administrarea vaccinului laboratorului suedezo-britanic AstraZeneca ca măsură de precauție, după probleme grave la oameni vaccinat, cum ar fi dificultăți de coagulare sau formarea cheagurilor de sânge (tromboză).

Acestea așteaptă avizul Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Până atunci, Grupul consultativ al experților OMS pentru imunizare – care „a analizat datele și este în contact strâns cu Agenția Europeană a Medicamentelor” – se întrunește marți, pentru a studia siguranța vaccinului AstraZeneca, a anunțat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

OMS examinează siguranța vaccinului AstraZeneca. Recomandările experților

Dar organizația, aflată pe prima linie în lupta internațională împotriva pandemiei, continuă să recomande vaccinarea împotriva Covid-19 cu serul AstraZeneca. „Nu vrem ca oamenii să intre în panică și, deocamdată, recomandăm țărilor să continue să vaccineze cu AstraZeneca”, a spus,  Soumya Swaminathan, om de știință șef la OMS. „Până acum, nu am găsit o legătură între aceste evenimente și vaccin”, a adăugat ea.

EMA, care va organiza o „reuniune extraordinară”, joi, cu privire la vaccinul AstraZeneca, a afirmat că beneficiile sale depășesc întotdeauna riscurile.

Olanda a suspendat duminica vaccinarea cu AstraZeneca, la fel ca Irlanda, după raportul din Norvegia cu privire la patru noi cazuri grave de cheaguri de sânge la adulții vaccinați. Norvegia a făcut același lucru săptămâna trecută, la fel ca Danemarca, Islanda și Bulgaria.

Venezuela nu va permite utilizarea vaccinului AstraZeneca „din cauza complicațiilor” la pacienții vaccinați, a declarat luni vicepreședintele Delcy Rodriguez.

Indonezia a anunțat amânarea lansării campaniei sale de vaccinare cu AstraZeneca, în așteptarea sfaturilor OMS. În schimb, Georgia și Sierra Leone și-au lansat campania cu acest vaccin, criticând temerile de efecte secundare.

AstraZeneca se apără

Laboratorul se apără: există „dovezi foarte liniștitoare că nu există o creștere a fenomenului de cheaguri de sânge aici în Regatul Unit”, a declarat, luni, profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group care a dezvoltat vaccinul cu AstraZeneca.

Pentru laborator, aceste neajunsuri se adaugă la o nouă scădere a livrărilor către Uniunea Europeană până în iunie, pe care AstraZeneca a fost nevoită să le anunțe, invocând probleme de export.

Rusia, la rândul său, a anunțat că a găsit acorduri de producție pentru vaccinul său Sputnik V „cu companii din Italia, Spania, Franța și Germania”, în așteptarea aprobării sale în UE.

Fază „mai agresivă” în Brazilia. 280.000 de morți

Președintele brazilian Jair Bolsonaro – foarte criticat pentru gestionarea haotică a crizei sănătății – l-a schimbat din nou pe ministrul Sănătății, Eduardo Pazuello, care tocmai anunțase o comandă de 138 de milioane de doze de vaccin pentru a accelera o campanie de vaccinare prea lentă.

„Pazuello a făcut o treabă bună, managementul său a fost bun și de acum înainte trecem la o fază mai agresivă în lupta împotriva virusului”, a spus Bolsonaro.

Pazuello tocmai anunțase comanda a 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 38 de milioane de doze de vaccin Janssen, de la compania farmaceutică americană Johnson & Johnson pentru a accelera o campanie de imunizare prea lentă în această țară cu de 212 milioane de locuitori.

Vaccinarea în Brazilia nu a început până la jumătatea lunii ianuarie, doar cu vaccinurile AstraZeneca și CoronaVac, de la laboratorul chinez Sinovac. Aproximativ 9,8 milioane de persoane au primit prima doză, sau aproximativ 4,6% din populație, și 3,6 milioane doar a doua.

Pandemia se înrăutățește în Brazilia, a doua țară cea mai afectată de Covid-19, cu aproape 280.000 de morți, unde spitalele sunt pe punctul de colaps în majoritatea statelor.

Europa a depășit 40 de milioane de cazuri

În Europa, continentul cel mai afectat de pandemie și care a depășit pragul de 40 de milioane de cazuri, luni, sosirea unui al treilea val de Covid-19 a forțat Italia să reconfineze luni trei sferturi din teritoriul său.

De asemenea, există îngrijorări în Germania și Franța, crescând spectrul unor restricții suplimentare.

Franța, care a trecut vineri bariera de 90.000 de morți, planifică săptămâna aceasta o sută de evacuări medicale ale pacienților cu Covid-9 din regiunea Parisului, unde serviciile de terapie intensivă sunt sub presiune.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că vor exista „în următoarele zile, fără îndoială, noi decizii” de combatere a epidemiei.

Luni seara, autoritățile franceze au anunțat detectarea unei noi variante în Bretania (vest), precizând că investigațiile sunt în desfășurare pentru a evalua transmisibilitatea și severitatea acesteia, scrie Le Point.

În Germania, unde autoritățile tocmai au relaxat măsurile, există și îngrijorări: asociația medicilor de terapie intensivă a solicitat luni revenirea imediată la restricții severe „pentru a preveni  un al treilea val puternic”.

Maladia Covid-19 a ucis cel puțin 2,65 milioane de oameni din întreaga lume, potrivit unui bilanț stabilit luni de AFP.

author avatar
Tudor Borcea
150 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” Experții, experții, experții pulii, autoritățile, autoritățile, autoritățile pulii, specialiștii, specialiștii, specialiștii pulii, oamenii legii, oamenii legii, oamenii legii pulii ”! ” Nu purtați mască, cei sănătoși, este chiar contra-indicat! Ba purtați, ba purtați mască, toți, toți, toți, masca face diferența ”! Și-am purtat, am purtat, am purtat și purtăm mască, toți! Aoleu, și ” suntem in plin val cu numărul … ” morții lor de ASASINI mai știu! ” Vaccinați-vā, vaccinați-vā, vaccinați-vā! ” – deși ” rata mortalității ” lu’ Covidel e de SUB 0.5 %. ” Cei care se opun vaccinării și măștii sunt teroriști! ” Și noi, ăștia, ” proștii și teroriștii ”, vedem că de la ” vaccin ” și mască se mai și moare! Și, după ” vaccin ”, tot dai și iei Covid! După ” vaccin ” TOT faci Covid. Dacă ” ai dat NEGATIV la testul PCR (care NU E destinat diagnosticării!) și chiar vaccinat să fii,TOT intri in CARANTINĂ (Austria, de pildă). Mai înșirăm din dovezile CRIMELOR ” autorităților, experților, specialiștilor, oamenilor legii ” ? Ce facem, OAMENI (oi, oi, oi?) ? Murim cu ei de gât sau îi lăsăm să ne omoare? Până când îi lăsăm? Și să nu uităm de presa (scrisă, online, audiovizuală) și de presarii Goebbels – iști, complicii ASASINILOR, ASASINILOR, ASASINILOR!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger