AcasăȘTIRI EXTERNEOMS: Cu noile variante, vaccinurile nu vor putea pune capăt singure epidemiei...

OMS: Cu noile variante, vaccinurile nu vor putea pune capăt singure epidemiei Covid-19

OMS: Cu noile variante, vaccinurile nu vor putea pune capăt singure epidemiei Covid-19

Cu noile variante, numai vaccinurile nu vor putea pune capăt epidemiei Covid, a declarat vineri, 10 septembrie, șeful OMS în Europa.

Directorul OMS în Europa, Hans Kluge, s-a arătat pesimist cu privire la capacitatea unei rate ridicate de vaccinare de a opri singură pandemia Covid-19, datorită variantelor care au redus perspectiva unei „imunități colective”.

Cu o probabilitate crescută ca boala să rămână endemică fără a fi eradicată, Hans Kluge a făcut un apel, în timpul unei conferințe de presă, să se anticipeze pentru a adapta strategiile de vaccinare, în special cu privire la problema dozelor suplimentare.

În luna mai, oficialul de sănătate al ONU a spus că pandemia va dispărea când se va ajunge la o acoperire minimă de vaccinare de 70% în rândul populației lumii.

Noile variante schimbă datele problemei

Întrebat dacă obiectivul respectiv se mai păstrează sau ar trebui revizuit, Hans Kluge a subliniat că variantele mai noi și mai contagioase, în special Delta, au schimbat jocul.

La acea vreme, chiar dacă varianta detectată inițial în India era deja rampantă, nu a existat o astfel de apariție a unor variante mai transmisibile și mai virale , a argumentat el.

„Deci, cred că acest lucru ne aduce la punctul în care scopul principal al vaccinării este în primul rând prevenirea formelor severe de boală și mortalitate” , a subliniat Hans Kluge, scrie Ouest-France.

„Dacă considerăm că Covid va continua să sufere mutații și să rămână alături de noi, precum gripa, atunci trebuie să anticipăm cum să ne adaptăm treptat strategia de vaccinare la transmiterea endemică și să dobândim cunoștințe foarte valoroase cu privire la impactul dozelor suplimentare”, a adăugat el.

Fără imunitate colectivă datorită vaccinurilor

Potrivit epidemiologilor, pare acum iluzoriu realizarea imunității colective numai prin vaccinuri, dar acestea rămân cruciale pentru a circumscrie pandemia Covid-19.

„Un nivel foarte ridicat de vaccinare rămâne, de asemenea, esențial pentru a reduce presiunea asupra sistemelor noastre de sănătate care au nevoie disperată de a trata alte boli decât Covid”, a mai declarat directorul european al OMS, vineri.

Acum dominantă, varianta Delta este considerată a fi cu 60% mai transmisibilă decât precedenta (Alpha) și de două ori mai transmisibilă decât virusul istoric. Cu toate acestea, cu cât un virus este mai contagios, cu atât este mai mare pragul necesar imunității colective, adică pragul persoanelor imunizate dincolo de care se oprește epidemia. Acest lucru poate fi obținut prin vaccinuri sau infecții naturale.

author avatar
Tudor Borcea
219 afisari

4 COMENTARII

  1. Bai Hans, bai tam-p-itule ordi-nar, bai Kluge, adica bai naz-istu-le de ka-kat, vezi ca o sa v-o luati intre oc-hi, bai ag-aric-ilor de ra-hat !! Mai bine zi-ne cum e mai nou viata si societatea voastra de co-bai do-cili si idi-oti uti-li in Germania voastra Nou-Nor-mala aka Nou-Na-zis-ta, unde toti tac din gura ca niste rat-oni de 6 euro si 66 de euro-centi !! O sa va ia dra-kul pe toti, voi astia care faceti parte din Cul-tul Neo-Na-zist Cov-idi-an, voi numai pe aia slabi de minte si de inger a-ti putut sa ii speriati cu dumele voastre de ka-kat, nici un om intreg la cap nu marseaza la sperietorile voastre de cri-min-ali tam-piti !!

  2. @ Sunteți de părere că anticorpii obținuți pe cale naturală, de către cei ce reușesc să dăpășească chiar și cu tramente fazele cu riscuri mai mari ale bolii sunt superiori anticorpilor obținuți prin vaccinare cu viruși ce au părți componente atenuate, care ar ar putea să producă și anticorpi de aceeași calitate, cu părți componente atenuate, ?

  3. & Globulele roșii – eritrocitele , globulele albe-leucocitele, războiul din Rusia dintre albi și roșii ce a contribuit la apariția bolșevismului, ? 1908-1921 vaccinul împotriva tuberculozei, BCG , ? Epoca industrializării, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger