AcasăȘTIRI EXTERNEOMS: Acoperirea vaccinală în Europa, departe de a fi suficientă

OMS: Acoperirea vaccinală în Europa, departe de a fi suficientă

OMS: Acoperirea vaccinală în Europa, departe de a fi suficientă

Trebuie vaccinate mult mai multe persoane în Europa pentru a se evita o resurgență a pandemiei Covid-19, în timp ce 30% dintre europeni au fost vaccinați.

Potrivit OMS, nivelul de vaccinare în Europa este insuficient pentru a preveni reapariția pandemiei. Filiala europeană a OMS a cerut evitarea „erorii” creșterii numărului de cazuri din vara anului 2020.

„Acoperirea vaccinării este departe de a fi suficientă”, a avertizat directorul european al OMS, Hans Kluge, în timpul unei conferințe de presă online, joi, 10 iunie. Drumul de parcurs pentru a realiza acoperirea a cel puțin 80% din populația adultă este „încă considerabil”, a subliniat el, solicitând menținerea măsurilor de igienă și distanțare și evitarea călătoriilor peste graniță.

În cele 53 de teritorii ale regiunii europene, conform criteriilor OMS, 30% din populație a primit o primă doză de vaccin și 17% sunt complet vaccinați. Deși situația din întreaga regiune s-a îmbunătățit odată cu scăderea numărului de cazuri și decese în ultimele două luni, și cu recenta reducere a restricțiilor, „suntem departe de a fi în afara pericolului”, a insistat Hans Kluge.

Pentru prima dată din toamna anului 2020, numărul săptămânal al deceselor în zona europeană a scăzut sub 10.000 săptămâna trecută, potrivit OMS Europe.

OMS și-a reiterat îngrijorarea cu privire la circulația variantelor îngrijorătoare ale SARS-CoV-2, cum ar fi varianta Delta detectată inițial în India. Mai contagioasă, se suspectează că este mai rezistentă, chiar și după o primă doză de vaccin. Această variantă Delta a „plecat să se stabilească” în Europa, în timp ce „mulți oameni peste 60 de ani rămân neprotejați”, a spus Kluge.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
136 afisari

3 COMENTARII

  1. Normal ca nu e suficienta ” acoperirea vaccinală ” (ce prețios vă exprimați, lua-v-am fețele-n poolă!). Pentru criminalii si psihopatii planetei, precum si pentru ziaricii sclaveți si cam toata media vanduta, în general, inca nu au murit destui, sa mai moara, sa mai moara, sa facem bani, sa facem bani!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger