AcasăȘTIRI EXTERNEOmicron lasă SUA fără gunoieri

Omicron lasă SUA fără gunoieri

Omicron lasă SUA fără gunoieri

Pandemia Covid-19, inclusiv varianta Omicron, dominantă în SUA, a provocat penurie de forță de muncă în diverse sectoare esențiale cum este salubritatea. În unele orașe, aproape un sfert dintre gunoieri, care sunt infectați cu coronavirusul, nu pot veni la muncă.

Philadelphia, Atlanta, Nashville, Jacksonville…milioane de americani au început anul 2022 cu gunoaiele din fața casei neridicate.

Rată de vaccinare scăzută

Datorită răspândirii rapide a variantei extrem de contagioase Omicron, numărul gunoierilor bolnavi este atât de mare încât trotuarele sunt pline de saci de gunoi neridicați.

Unele orașe sunt atât de copleșite, potrivit radioului public NPR, încât serviciile lor de salubritate au ales să ridice doar gunoiul cel mai nepotrivit, lăsând materialele reciclabile să se adune pe drumurile publice.

Această situație a început în cel mai rău moment: Crăciunul. În timpul sărbătorilor, americanii consumă mai mult și, prin urmare, produc și mai multe deșeuri ca în restul anului.

La aceasta se adaugă o rată de vaccinare relativ scăzută în rândul lucrătorilor de la salubritatea publică, deci toate condițiile au fost îndeplinite pentru dezastru. Potrivit NPR, un sfert dintre gunoieri sunt lipsă la apel în anumite zone.

A treia oară în doi ani

Cel mai rău lucru este că nu este prima dată când Covid-19 provoacă o astfel de situație, nici a doua, ci a treia. Serviciile de salubritate fuseseră deja copleșite în timpul primului val de contaminare cu Covid-19, apoi a doua oară când varianta Delta a ajuns în Statele Unite, scrie Slate.

Solid Waste Association of North America, o organizație formată din 10.000 de profesioniști din sector, a declarat însă pentru NPR că încă din decembrie a avertizat autoritățile publice că ar trebui să „anticipeze acum un deficit de personal”.

Numai că, „atunci când oamenii sunt bolnavi, nu putem angaja doar pentru a-i înlocui. Trebuie să le dăm timp să se recupereze”, temperează directorul rețelei rutiere din Philadelphia. Nu e sigur, spune NPR, că acest lucru îi liniștește pe locuitorii obligați să facă slalom printre gunoaie.

 

author avatar
Tudor Borcea
218 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger